skell Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 Po dłuższej nieobecności wrzucam coś z innej przestrzeni modelarskiej, a mianowicie Gunpla - czyli plastikowe Gundamy - Japońskie mechy, które w moim wypadku, stały się świetną odskocznią od historycznych pojazdów i klasycznego modelarstwa. Słowo w temacie historii SF stojącej za modelem: RGM79GM Command SN 0042237, użyty do ochrony Neutral Side 6 Libot, pilotowany był przez Joe Gray'a, asa EFSF, w ramach drugiego plutonu obrony kolonii. W końcowych dniach kampanii Zeonu przeciw koloniom neutralnym, wysłużona maszyna numer boczny 13, broniła ostatniej bazy federacji razem z nowocześniejszymi Jeganami. Po nierównej walce, wskutek której kolonia została podbita przez siły Zeonu, numer 13 otrzymał rozkaz odwrotu i ewakuował się na orbitę, skąd został przechwycony przez jednostki federacji. Zgodnie z zapisami EFSF, No.13 był ostatnim ocalałym z masakry Side6. Maszyna nigdy więcej nie wróciła do działań frontowych, do końca wojny była wykorzystywana w celach propagandowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbigi10000 Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 Że tak powiem, mnie się podoba .Mam nadzieje ,że będzie więcej bandai'owych mechów w twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 Był pokazywany, na którejś z grup gundamowych na fb? Coś mi się on kojarzy Fajny militarny klimat. Trochę taki bardziej mech, niż Gundam :) Mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 16 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2018 Dzieki za opinie. Zaiste, galeria jak i WIP pojawiło się na FB, w grupie Gundam Polska . RGM79GM Command nie jest "Gundamem", to ground mobile suit - produkcji masowej, taki 18m czołg.... Malowanie, że tak powiem, siedzi w klimacie, i jest zgodne z historią. Wrzucam swoje Gunpla tutaj, bo to też dziedzina modelarstwa plastikowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi