kzugaj Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 Wlasnie otrzymalem takie oto cazki modelarskie. Pierwsze wrazenia no coz leciutkie latwo sie nimi pracuje. Zaleta jest to ze po odcieciu elementu z ramki mamy ladna krawedz zamiast zgniecionego wrecz zlamanego plastiku. Mozna odcinacinac blizej elementu bez obawy ze go uszkodzimy przez co czeka nas mniej odcinania nozykiem i szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 15 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 (edytowane) To jest MENG MTS-026 przed rebrandem Niby fajne, ale to jednak single blade - nie odetniesz ramki równo z częścią, z jednej strony zostanie ten delikatny uskok. Za to można ustawić maksymalny kąt zacisku tak, że ostrze nie będzie dotykać drugiej krawędzi, może to zdecydowanie wydłużyć życie cążek. Ja tam do kompletu jednak kupię Tamkowe 74123, bo możliwość odcięcia ramki przy samej części czasem się przydaje. Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Tap-chan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 15 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2018 Wydaje mi sie ze wlasnie bylo na odwrot to Meng robi przepak. Scalemates podaje Dspiae jako 2017 a Menga jako 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 Dlatego napisałem "przed rebrandem", głównie z tego powodu, że u nas marka DSPIAE jest nieco mniej rozpoznawalna od MENGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi