Buzzard Napisano 17 Grudnia 2018 Share Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) Model chyba wszystkim znany malowanie będzie "Polskie" tzn. samolot Fiodora Połynina. Temat doboru kolorów był wałkowany na forum już wielokrotnie i jest wiele interpretacji. Postanowiłem że samolot pomalowany będzie zgodnie z opisem kpr. Adama Borowczyka cytuje za Lotnictwo z szachownicą nr 22: "Statecznik pionowy i pas pod nim na kadłubie były żółte. Ster kierunku czerwony. Liczba 01 żółta (lub biała ?)" Jeśli chodzi o forum to w zasadzie mój debiut wiec proszę o wyrozumiałość i konstruktywną krytykę. Etap pierwszy wnętrze - czyli dobre złego początki Wnęka pomalowana maja interpretacją zinc yellow chromate czyli żółta z minimalna domieszka zielonego Tablica przyrządów - z blaszki Edka Edytowane 19 Grudnia 2018 przez Buzzard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2018 Wnętrze złożone i pomalowane Zdjęcia robione telefonem wiec jakość nie najlesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 (edytowane) Trochę podłubałem udało mi się zamknąć kadłub, oraz dodać skrzydła. W przejściu skrzydło kadłub przedniej części niestety wyszła prawie milimetrowa szpara. Pierwszy raz próbowałem użyć Tamiya basic putty (wcześniej używałem akrylowej szpadli z wamodu) wyszło w sumie tak sobie, chyba będę to jeszcze poprawiał. Ale oceńcie sami. spód trochę lepiej ale zobaczymy jak bedzie wyglądało po Surfacerze Edytowane 19 Grudnia 2018 przez Buzzard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 Witam Początki masz naprawdę niezłe. No i od dłuższego czasu wreszcie model w 1:48 Pozdrawiam z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 Mi się zdaje, czy Twój model jest wyposażony w unikalny gadżet w postaci obciążnika przodu? Zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2018 Dobrze Ci się zdaje to stary Edek jeszcze w czarnym pudełku. Obciążnik jest na tyle masywny ze troszkę boje się o przednią goleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 20 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2018 5 godzin temu, ManiekB napisał: Witam Początki masz naprawdę niezłe. No i od dłuższego czasu wreszcie model w 1:48 Pozdrawiam z Łodzi Dzięki dzięki już myślałem ze nikt nic nie napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 Ja to zaglądam, bo to raczej rzadko spotykany model. Masz wiernego widza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 Również zaglądam, bo temat ciekawy, Miałem go kiedyś w planach, ale w skali 1/72. Też się zastanawiałem czy nie zrobić go w polskim malowaniu, ale na planach się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 21 Grudnia 2018 Share Napisano 21 Grudnia 2018 Również gorąco kibicuję! Kiedyś sklejałem ten model w wersji weekendowej. Powodzenia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Witam ponownie ciesze sie ze jest zainteresowanie tematem. Niestety nie za duzo udalo mi sie zrobic przez swieta 1) poprawiłem łączenie skrzydło kadłub 2) pobawiłem sie wnękami podwozia głownego, bo zestawowe jest dosc biedne. poogladałem sobie rozne dodatki i modele w necie i wystrugałem cos takiego Nie jestem do końca zadowolony z tego jak wyszło ale zawsze jak próbuje cos poprawiac na siłe wychodzi jeszcze gorzej Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Buzzard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Grube krawędzie spływu będziesz poprawiać? Bo to największy mankament tego modelu. Maszyna którą robisz miała krótki kadłub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano 29 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2018 Jesli chodzi o krawędz spływu to sprobuje choć troche poprawić. Co do długości kadłuba to nie mam pojęcia jaka była maszyna Połynina, jest tylko kilka zdjęć i wiekszość dyskusji na jej temat zaczyna sie kończy na kolorach statecznika. Zresztą moje umiejetnośći na chwilę obecną raczej nie pozwalaja na wydłużanie lub skracanie kadłuba. To co mnie nurtuje bardziej to kwestia uzbrojenia tzn ze zdjęć wynika ze całe uzbrojenie strzeleckie znajdowało sie tylko w nosie maszyny. np na zdjeciu ponizej krawedz natarcia wydaje sie gładka. I tu prośba o radę bardziej doświadczonych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi