konradgb Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 witam, Sklejnam sobie Tygrysa I i w końcu przyszedł czas na górną płytę na której znajduje się dużo sprzędtu i olinowania. Nie wiem czy mam wszystko przyklejać - potem będę miał problem z pomalowaniem małych detali ? czy może nie przyklejać, pomalować każdy element z osobna a potem dopiero przykleić ? Jak sobie z tym radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Ja zawsze, narzędzia maluję osobno. Tak też proponuję, nie ma stresu, żeby super rowno, omalować i nie zabrudzić gotowego pancerza. Ale to tylko moja metoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 To może ja się wypowiem. Ja zawsze przyklejam wszystko i pozniej maluję. Bierzesz pędzelek 000 czy tam 00 i nic nie pobrudzisz. Jak się maluje osobno to w moim przekonaniu za duzo roboty i zbędnego bawienia się. Jak przykleisz masz za co złapać i łatwiej chyba to pomalować. Przynajmniej ja tak robię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Ja też maluje wszystko już po przyklejeniu. Nie zniszczysz powierzchni malarskiej klejem , no i część będzie się miała czego trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradgb Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 witam, dzięki za dwie sprzeczne opinie chyba jednak przykleję wszystko i pomaluje najmniejszym pędzelkiem jaki mam - rzeczywiście jest chyba przy tym mniej roboty no i odpada problem przyklejania drobnych elementów do już pomalowanego pancerza. Klej nie trzyma się farby a zeskrobywanie części farby aby coś przykleić jest dla mnie zbyt ryzykowne. jeszcze raz dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi