Constructor Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Moi drodzy, za pewne ten post będzie jak uderzenie łysego grzywką w kant kuli, ale kto pyta ten błądzi więc pytam: czy te farby Vallejo Air nadają sie do aerografu bez rozcieńczania? Miąłem kiedyś takie Air Revella i one nie wymagały rozcieńczalnika. Z tego postu wynika że nie http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5934&postdays=0&postorder=desc&highlight=vallejo&start=15, ale jeśli trzeb aby było to czym je rozcieńczyć? Pozdrawiam Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Sama nazwa mówi vallejo AIR , czyli one są już raczej rozcieńczone i lejesz je prosto do aerografu . Pozdrawiam Cytuj
koksik750 Napisano 28 Lutego 2008 Napisano 28 Lutego 2008 Dokładnie - nie musisz ich rozcieńczać, no ale jak się uprzesz to możesz postępować według wskazówek producenta i rozcieńczać w stosunku 3:1 (farba:rozcieńczalnik vallejo AIR /lub woda ale wodą ja nie prubowałem ) Cytuj
Constructor Napisano 2 Marca 2008 Autor Napisano 2 Marca 2008 Ok dzięki bardzo, czyli kupuję kilka na próbę i jedziemy Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 2 Marca 2008 Napisano 2 Marca 2008 Do farb vallejo woda jest świetna , jak próbowałem z roźcieńczalnikiem wamod to mi sie farba zważyła :/ .Pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi