Constructor Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Moi drodzy, za pewne ten post będzie jak uderzenie łysego grzywką w kant kuli, ale kto pyta ten błądzi więc pytam: czy te farby Vallejo Air nadają sie do aerografu bez rozcieńczania? Miąłem kiedyś takie Air Revella i one nie wymagały rozcieńczalnika. Z tego postu wynika że nie http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=5934&postdays=0&postorder=desc&highlight=vallejo&start=15, ale jeśli trzeb aby było to czym je rozcieńczyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Ja ich nie rozcieńczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Sama nazwa mówi vallejo AIR , czyli one są już raczej rozcieńczone i lejesz je prosto do aerografu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Dokładnie - nie musisz ich rozcieńczać, no ale jak się uprzesz to możesz postępować według wskazówek producenta i rozcieńczać w stosunku 3:1 (farba:rozcieńczalnik vallejo AIR /lub woda ale wodą ja nie prubowałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 Ok dzięki bardzo, czyli kupuję kilka na próbę i jedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Do farb vallejo woda jest świetna , jak próbowałem z roźcieńczalnikiem wamod to mi sie farba zważyła :/ .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi