eldiabllo Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, pierwszy wątek w tym dziale, licze na jakieś wskazówki przy budowie. Model z Revella, formy chyba starsze odemnie, w detalach szału niema. Końcowy cel to GMC na zimowej podstawce, tylko kusi mnie podhalański klimat jak to Cytat "ujek Stasek przywiózł z hameryki traka, chrzesniok go wypiyknił i jeżdzi dalyj" Na tą chwile wyciąłem ramę, silnik, przymierzam jak to pasuje. Rury wydechowe już wkleiłem nowe bo orginalne były pełne rury. Silnik chcę zrobić z okablowaniem, no i myślę dołożyć co pod maska, jak pompa hamulcowa i akumlator. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez eldiabllo 1 Cytuj
skwarciu21 Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 Wreszcie na forum więcej modeli z usa przybywa. Model bardzo fajny świetna baza to zrobienia dobrego projektu. Cytuj
JSM Napisano 3 Lutego 2019 Napisano 3 Lutego 2019 Mam holownik z tej serii, do poprawienia jest tam naprawdę sporo, ale modele klimatyczne Cytuj
eldiabllo Napisano 20 Marca 2019 Autor Napisano 20 Marca 2019 Mam chwilkę, no i w ramach odpoczynku od C 130 Herkules, troche pracowałem nad GMC. Podwozie i silnik zmontowane i pomalowane na razie na czysto i przymiarki z kabiną. Zrobiłem kable zapłonowe, napewno trochę za grube . W masce pod silnikiem napewno chciałem też trochę przewodów dorobić i pompę hamulcową. Wycieraczki tez do zrobienia, no i pasowaloby szyby w drzwiach, bo rak w zimie z opuszczonymi jezdzic trochę zimno .Zdarłem chrom z felg, myślę nad kolorem białym dla nich , a nadwozie czarne. Cytuj
kozi84 Napisano 20 Marca 2019 Napisano 20 Marca 2019 Mam podobnego do skończenia tylko w skali 1:16 Cytuj
eldiabllo Napisano 23 Listopada 2019 Autor Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) No pracę dalsze ruszyły, pomalowany czarnym gloss gunze C, prace nad środkiem trwają. Jeszcze dzisiaj przez dzień dłubanie w grilu i wydłubałem . Teraz usunę chrom i malowanko. Chyba dam z sari AK Extreme chrom . Czekam jeszcze na Molotova marker żeby uszczelki ładne chromowe zrobić. Edytowane 23 Listopada 2019 przez eldiabllo Cytuj
GTiStyle Napisano 13 Grudnia 2019 Napisano 13 Grudnia 2019 Podglądam z zaciekawieniem. Bardzo fajnie wyszedł kolor nadwozia. Cytuj
eldiabllo Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Napisano 31 Grudnia 2019 Witam, starałem się żeby skończyć w tym roku , jednak będzie poślizg, śnieg na Podhalu spadł dopiero teraz więc natchnienie wróciło. Co powstało , bryła w sumie zamknięta, rozwierciłęm grill, założyłem swoją siatkę, migacze z przodu zrobiłem w lampie UV, w środku dorobiłem kabel od CB, z zewnątrz, jest pług , brak jeszcze przewodów ciśnieniowych, podłączone kable do halogenów, i CB, w silniku przewody, dorobiłem pompę hamulcową i silniczek wycieraczek od podstaw oraz szyby w bocznych drzwiach. w planach: wycieraczki, koło zapasowe, lusterka, łańcuch do pługa, i Śnieg , bedzie na podstawce lekko przysnieżony . Cytuj
eldiabllo Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Napisano 2 Stycznia 2020 20 minut temu, GTiStyle napisał: Kierunkowskazy kozacko wyszły! Lampa do paznokci UV i lakier TOP hybryda wreszcie i mi się przydały ,nie tylko żonie Cytuj
GTiStyle Napisano 2 Stycznia 2020 Napisano 2 Stycznia 2020 Właśnie sobie uświadomiłem, że moja Pani ma też takie przyrządy. Ojjjj będę sprawdzał jak mogę to wykorzystać. Cytuj
eldiabllo Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Napisano 5 Stycznia 2020 Kalkomanie poszły, wygląda tak. Następny etap , efekty śnieżne ❄❄❄❄. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi