eldiabllo Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, pierwszy wątek w tym dziale, licze na jakieś wskazówki przy budowie. Model z Revella, formy chyba starsze odemnie, w detalach szału niema. Końcowy cel to GMC na zimowej podstawce, tylko kusi mnie podhalański klimat jak to Cytat "ujek Stasek przywiózł z hameryki traka, chrzesniok go wypiyknił i jeżdzi dalyj" Na tą chwile wyciąłem ramę, silnik, przymierzam jak to pasuje. Rury wydechowe już wkleiłem nowe bo orginalne były pełne rury. Silnik chcę zrobić z okablowaniem, no i myślę dołożyć co pod maska, jak pompa hamulcowa i akumlator. Edytowane 31 Grudnia 2019 przez eldiabllo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Wreszcie na forum więcej modeli z usa przybywa. Model bardzo fajny świetna baza to zrobienia dobrego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Mam holownik z tej serii, do poprawienia jest tam naprawdę sporo, ale modele klimatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Marca 2019 Autor Share Napisano 20 Marca 2019 Mam chwilkę, no i w ramach odpoczynku od C 130 Herkules, troche pracowałem nad GMC. Podwozie i silnik zmontowane i pomalowane na razie na czysto i przymiarki z kabiną. Zrobiłem kable zapłonowe, napewno trochę za grube . W masce pod silnikiem napewno chciałem też trochę przewodów dorobić i pompę hamulcową. Wycieraczki tez do zrobienia, no i pasowaloby szyby w drzwiach, bo rak w zimie z opuszczonymi jezdzic trochę zimno .Zdarłem chrom z felg, myślę nad kolorem białym dla nich , a nadwozie czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 Mam podobnego do skończenia tylko w skali 1:16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 23 Listopada 2019 Autor Share Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) No pracę dalsze ruszyły, pomalowany czarnym gloss gunze C, prace nad środkiem trwają. Jeszcze dzisiaj przez dzień dłubanie w grilu i wydłubałem . Teraz usunę chrom i malowanko. Chyba dam z sari AK Extreme chrom . Czekam jeszcze na Molotova marker żeby uszczelki ładne chromowe zrobić. Edytowane 23 Listopada 2019 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 13 Grudnia 2019 Share Napisano 13 Grudnia 2019 Podglądam z zaciekawieniem. Bardzo fajnie wyszedł kolor nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2019 Witam, starałem się żeby skończyć w tym roku , jednak będzie poślizg, śnieg na Podhalu spadł dopiero teraz więc natchnienie wróciło. Co powstało , bryła w sumie zamknięta, rozwierciłęm grill, założyłem swoją siatkę, migacze z przodu zrobiłem w lampie UV, w środku dorobiłem kabel od CB, z zewnątrz, jest pług , brak jeszcze przewodów ciśnieniowych, podłączone kable do halogenów, i CB, w silniku przewody, dorobiłem pompę hamulcową i silniczek wycieraczek od podstaw oraz szyby w bocznych drzwiach. w planach: wycieraczki, koło zapasowe, lusterka, łańcuch do pługa, i Śnieg , bedzie na podstawce lekko przysnieżony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 2 Stycznia 2020 Share Napisano 2 Stycznia 2020 Kierunkowskazy kozacko wyszły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2020 20 minut temu, GTiStyle napisał: Kierunkowskazy kozacko wyszły! Lampa do paznokci UV i lakier TOP hybryda wreszcie i mi się przydały ,nie tylko żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 2 Stycznia 2020 Share Napisano 2 Stycznia 2020 Właśnie sobie uświadomiłem, że moja Pani ma też takie przyrządy. Ojjjj będę sprawdzał jak mogę to wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2020 Kalkomanie poszły, wygląda tak. Następny etap , efekty śnieżne ❄❄❄❄. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 18 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2020 Galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi