METYS Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Zabrałem się za w/w twór Airfix-owy, plus skromna blaszka Parta i silnik z CMK, tu pytanie o kolorystyke owego. Patrząc po zdjęciach to wygląda mi na czarną satyne, ale może się myle? Tablica z blaszki, malowana czarnym i natowską czernią, na każdym oglądanym zdjęciu wygląda że środek różni się kolorem od reszty. Już pobieżne spojrzenie na zdjęcia wykazuje sporą dawkę zabay uzyskaniem zdetalowanej trójwymiarowości podwozia, można będzie się tam pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 (edytowane) Ciąg dalszy zmagań. Tablica malowana rubber black i nato black z Tamki a następnie przetarta rozjaśnioną bielą nato black. Klapy podwozia pocienione i oklejone blaszkami oraz poskładany do kupy i machnięty czarnym silnik. O ile sam silnik wygląda ładnie i jest dobrze zdetalowany, o tyle nie rozumiem czemu CMK pozbawiło możliwości pokazania jego spodu. Moim zdaniem jest to największa wada zestawu. Edytowane 17 Lutego 2019 przez METYS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Szkoda, że nie wsadziłeś żywicznego kokpitu CMK, bo ten zestawowy strasznie glutowaty jest. Czarny, czy łaciaty będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Skłaniam się bardziej do łaciatego, choć ostatnio widziałem zdjęcie pięknie styranego czarnego, i tak się zastanawiam czy na nim nie poćwiczyć takiego malowania. Jeśli o kokpit chodzi to CMK pojawił się jak już zestawowy miałem ogarnięty i częściowo wklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 9 godzin temu, METYS napisał: CMK pojawił się jak już zestawowy miałem ogarnięty i częściowo wklejony Samo życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 W dniu 17.02.2019 o 11:46, MIRO napisał: Szkoda, że nie wsadziłeś żywicznego kokpitu CMK, bo ten zestawowy strasznie glutowaty jest. Tak przy okazji - pokazany jest gdzieś ten kokpit z CMK, bo póki co miałem okazję zobaczyć jedynie zdjęcia wielkości znaczka pocztowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 25 Lutego 2019 Share Napisano 25 Lutego 2019 Fotka jest na ich stronie https://www.specialhobby.eu/finalni-produkty-na-prodej/produkty-na-e-shopu/vlastni-vyrobky/cmk-kits/1-48-defiant-pilot-s-cockpit-set-for-airfix-kit.html?cur=1&listtype=search&searchparam=Defiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 28 Lutego 2019 Autor Share Napisano 28 Lutego 2019 Położyłem kolor i troche wycieniowałem, choć po zamknięciu kadłuba mija się to z celem bo nic kompletnie nie widać Dalsze malunki to już pędzlowanie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi