Thalgonis Napisano 22 Lutego 2019 Napisano 22 Lutego 2019 Hejka, po kilku latadłach wzięło mnie na coś przyziemnego :-) Mój pierwszy czołgutek to owiana „złą sławą” wśród modelarzy Pantera Ausf. A od Tamki. Tania, duża i jak się sp... to nie ma płaczu... Doszedłem do wniosku, że jak spadać to... z niskiego konia Od razu bez bicia przyznaję, że: 1. zimmerit jest za gruuuuubo położony - mój pierwszy kontakt z GS i Milliputem (prawa styrona to GS, lewa - Milliput) był czysto doświadczalny.. 2. dosłownie W OSTATNIM ruchu przy tym modelu „sie mi sypło” (samo, a jakże ) za dużo pigmentu imitującego kurz - zamiast odczekać tak ze 30 lat na półce, model już na starcie jest tak zakurzony. 3. instrukcja do tego modelu jest tak do d..., że kalki i malowanie to wolna amerykanka - czyli model z gatunku sci-fi. 4. krzyże na czołgutku to próba pierwszego maskowania a nie kalki - nie wyszło to najlepiej – wiem i widzę to... Cytuj
Thalgonis Napisano 23 Lutego 2019 Autor Napisano 23 Lutego 2019 Bardzo dziękuję Acha, zapomniałem napisać wyżej - model malowany farbkami Mission Models Cytuj
marioba Napisano 3 Marca 2019 Napisano 3 Marca 2019 Lubię stare modele! Mają swój styl! Twój prezentuje się doskonale! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi