toled Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 I znów coś mało wymagającego. W magazynie leżał mi taki fordzik. Jakościowo ujdzie, otwierane drzwi i tylna klapa. Ilość części - mało:) A jako, że mam dosyć polerowania, luster na lakierze, to będzie brzydki, brudny i zardzewiały i będzie tradycyjnie świecił. Na start dostał warstwę rdzy, potem czeka mnie zabawa z solą, lakierem do włosów i takie tam:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamerio Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 od zawsze mi się podobał^^ Malowanie pudełkowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted March 4, 2019 Author Share Posted March 4, 2019 7 minut temu, Adamerio napisał: od zawsze mi się podobał^^ Malowanie pudełkowe? Tak, niebieski pewnie coś z palety Tamiya lub Gunze , może zamiast białego użyję Racing White, bardziej kremowy i brudny biały, wtedy będzie wyglądał na nadgryzionego czasem. Do oświetlenia standardowo użyję diód 3mm, oświetlenie przód, tył, tablica rejestracyjna, może wnętrze , światła awaryjne. Nowością w moim przypadku będzie użycie Arduino. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTiStyle Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Pozwolę sobie podglądać bo zapowiada się ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted March 9, 2019 Author Share Posted March 9, 2019 Trochę dzisiaj podłubalem przy modelu, głównie malowanie i psucie budy. Ale niestety skończyła się farba i wnętrze musi poczekać Ogólnie jak na Italeri bardzo przyjemny model, ilością części nie kładzie na kolana, ale daje dużo radości. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 Dodałem oświetlenie, dwie diody flat top z zamalowaną górą, włożone w imitację klosza, żeby światło rozchodziło się równomiernie i słabiej jak w nadszarpniętym czasem reflektorze:)Do tego dodane zderzaki i lusterka psikniete czarnym matem i lekką mgiełką szarego w celu postarzenia. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted March 31, 2019 Author Share Posted March 31, 2019 I gotowy, ostatecznie zrezygnowałem z ładowania Arduino i kierunkowskazów. Wykorzystam to do innego projektu. Jest prosto, ale z klimatem. Niebawem zrobię mu sesję foto:)Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts