toled Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 I znów coś mało wymagającego. W magazynie leżał mi taki fordzik. Jakościowo ujdzie, otwierane drzwi i tylna klapa. Ilość części - mało:) A jako, że mam dosyć polerowania, luster na lakierze, to będzie brzydki, brudny i zardzewiały i będzie tradycyjnie świecił. Na start dostał warstwę rdzy, potem czeka mnie zabawa z solą, lakierem do włosów i takie tam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 od zawsze mi się podobał^^ Malowanie pudełkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 7 minut temu, Adamerio napisał: od zawsze mi się podobał^^ Malowanie pudełkowe? Tak, niebieski pewnie coś z palety Tamiya lub Gunze , może zamiast białego użyję Racing White, bardziej kremowy i brudny biały, wtedy będzie wyglądał na nadgryzionego czasem. Do oświetlenia standardowo użyję diód 3mm, oświetlenie przód, tył, tablica rejestracyjna, może wnętrze , światła awaryjne. Nowością w moim przypadku będzie użycie Arduino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 Pozwolę sobie podglądać bo zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Marca 2019 Autor Share Napisano 9 Marca 2019 Trochę dzisiaj podłubalem przy modelu, głównie malowanie i psucie budy. Ale niestety skończyła się farba i wnętrze musi poczekać Ogólnie jak na Italeri bardzo przyjemny model, ilością części nie kładzie na kolana, ale daje dużo radości. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 13 Marca 2019 Autor Share Napisano 13 Marca 2019 Dodałem oświetlenie, dwie diody flat top z zamalowaną górą, włożone w imitację klosza, żeby światło rozchodziło się równomiernie i słabiej jak w nadszarpniętym czasem reflektorze:)Do tego dodane zderzaki i lusterka psikniete czarnym matem i lekką mgiełką szarego w celu postarzenia. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 I gotowy, ostatecznie zrezygnowałem z ładowania Arduino i kierunkowskazów. Wykorzystam to do innego projektu. Jest prosto, ale z klimatem. Niebawem zrobię mu sesję foto:)Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi