toled Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 I znów coś mało wymagającego. W magazynie leżał mi taki fordzik. Jakościowo ujdzie, otwierane drzwi i tylna klapa. Ilość części - mało:) A jako, że mam dosyć polerowania, luster na lakierze, to będzie brzydki, brudny i zardzewiały i będzie tradycyjnie świecił. Na start dostał warstwę rdzy, potem czeka mnie zabawa z solą, lakierem do włosów i takie tam:) 1 Cytuj
Adamerio Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 od zawsze mi się podobał^^ Malowanie pudełkowe? Cytuj
toled Napisano 4 Marca 2019 Autor Napisano 4 Marca 2019 7 minut temu, Adamerio napisał: od zawsze mi się podobał^^ Malowanie pudełkowe? Tak, niebieski pewnie coś z palety Tamiya lub Gunze , może zamiast białego użyję Racing White, bardziej kremowy i brudny biały, wtedy będzie wyglądał na nadgryzionego czasem. Do oświetlenia standardowo użyję diód 3mm, oświetlenie przód, tył, tablica rejestracyjna, może wnętrze , światła awaryjne. Nowością w moim przypadku będzie użycie Arduino. Cytuj
GTiStyle Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 Pozwolę sobie podglądać bo zapowiada się ciekawie. Cytuj
toled Napisano 9 Marca 2019 Autor Napisano 9 Marca 2019 Trochę dzisiaj podłubalem przy modelu, głównie malowanie i psucie budy. Ale niestety skończyła się farba i wnętrze musi poczekać Ogólnie jak na Italeri bardzo przyjemny model, ilością części nie kładzie na kolana, ale daje dużo radości. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj
toled Napisano 13 Marca 2019 Autor Napisano 13 Marca 2019 Dodałem oświetlenie, dwie diody flat top z zamalowaną górą, włożone w imitację klosza, żeby światło rozchodziło się równomiernie i słabiej jak w nadszarpniętym czasem reflektorze:)Do tego dodane zderzaki i lusterka psikniete czarnym matem i lekką mgiełką szarego w celu postarzenia. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
toled Napisano 31 Marca 2019 Autor Napisano 31 Marca 2019 I gotowy, ostatecznie zrezygnowałem z ładowania Arduino i kierunkowskazów. Wykorzystam to do innego projektu. Jest prosto, ale z klimatem. Niebawem zrobię mu sesję foto:)Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi