Nacktgeboren Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Nie ukrywam, że oryginału nie darzę szczególną sympatią, więc zmasakrowanie modelu sprawiło mi dużą przyjemność. Wrzucam zdjęcia, z tym, że mam ambitny plan dorobić jeszcze do niego odpowiednią podstawkę, wtedy dopracuję koła i parę innych szczegółów. Na ten moment jest tak: Moje uczucia do Garbusa stały się zdecydowanie pozytywniejsze odkąd w książce "Mindhunter" wyczytałem, że to ulubiony samochód amerykańskich, seryjnych morderców, m. in. Teda Bundy'ego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Bardzo mi się podoba, chodzi za mną jakiś czas zrobienie Złomka. Możesz powiedzieć jakim sposobem, specyfikiem robiłeś rdzę? I jaka farba gra rolę rdzy?Wysłane z mojego CAVION_10_3GRQ przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 ja mam wrazneia 50/50. Nie zrobiłbym tego lepiej dlatego pewnie mam efekt ŁAŁ potem sie przyglądam i ...chromy ledwie ruszone patyną (niektóre nadal świecą jak psu jajca) podczas, gdy reszta nadwozia zaczyna sie rozkładać od rdzy...Hmm...Chodzi generalnei o klamki, listwy boczne i ramki okien i oczywiscei zderzaki. O iel zderzaki oparły by sie jescze czasowi, choc i tak są tu w zbyt dobrym stanie względem całosci, to nie ma opcji, że klamki lśniły by nowoscią a listwy pozostały by w swoim miejscu lekko ruszonę rdzą...Nie wspomnę juz o ramkach świateł i wlotach, ktore wyglądaja jakby dopiero wyszły z fabryki a to właśnie te lelementy poddałyby sie najszybciej. Datego 50/50... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 I jeszcze opony bez żadnego ugięcia, jak napompowane na 200%. Auto w tym stanie raczej nie mogłoby być na chodzie, więc kapcie pasowałyby o wiele bardziej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 14 Maja 2019 Autor Share Napisano 14 Maja 2019 Dzięki za opinie. Rdza to jakaś zwykła brązowa farba, na to magiczny specyfik to robienia odrapań (Heavy Chipping Effect czy coś w ten deseń), a potem obdzieranie z lakieru i brudzenie pigmentami do robienia rdzy. Co do chromów - trochę się zgadzam, a trochę nie Naoglądałem się w internetach zdjęć martwych Garbusów i wszystko zależy od warunków w jakich te cudaki parkują po dokonaniu żywota. Niektórym wszystko matowieje, innym nadal się błyszczy, choćby buda była tak zgnita, że nie wiadomo co od czego odpada. Acz krytykę przyjmuję Jeśli chodzi o opony, to pełna zgoda, stąd podstawka: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 I od razu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi