sokol Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 (edytowane) Tak od czasu do czasu dłubię przy Humvee z zestawu Revella 1:72. Pojazd ma być w polskich barwach, więc trzeba trochę przeróbek dokonać, inne lusterka, światła kierunkowskazów. Najważniejszą zmianą jest zamontowanie innej kratownicy z przodu pojazdu. Powyższe czeka jeszcze na wykonanie Również koła nie są skończone. Póki co są tylko prowizorycznie założone i wymagają jeszcze oszlifowania. No i pozostają oznaczenia. Tablicę rejestracyjną wydrukuje, ale mam problem z nr rejestracyjnym na burcie Humvee. I na koniec mała zagadka: Na zdjęciu jest Humvee i lotniczy pocisk rakietowy. Wszystko w tej samej skali Co to za rakieta i jaki samolot ją przenosi (nagrodą jest do wypicia w Koszalinie, Słupsku lub na jakiś pokazach lotniczych, czyli wtedy gdy uda się na żywo spotkać laureata konkursu). Pozdrawiam sokol Edytowane 21 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 Witam bardzo serdecznie, bo to mój pierwszy post. Wracając do tematu. Fajnie go pobrudziłeś, tylko wydaje się jakby z prawej strony więcej może to wina zdjęcia. Koła będziesz sam rzeźbił czy dokonasz zakupu, bo te firmowe to straszne badziewie. Tu opis wszystkich http://www.ontheway.org.uk/articles/HumveeWheelCompare.htm Mam w planach tego „potwora”, ale w barwach Gromu, zobaczymy czy mi się nie odwidzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 Rakieta X-22M przenoszona przez miedzy innymi TU-22M... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 Pocisk wielkości dwóch samochodów? Pachnie mi to pociskami powietrze - woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Maja 2006 Autor Share Napisano 30 Maja 2006 Myślę, że raczej coś zakupię Koła z Revella nie są rewelacyjne niestety :( A co do brudzenia. Pewnie jeszcze będą poprawki, choćby po nalejeniu kalek Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Maja 2006 Autor Share Napisano 30 Maja 2006 Pocisk wielkości dwóch samochodów? Pachnie mi to pociskami powietrze - woda. Dokładnie Ale nie X-22M .... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 CH - 22, ale czy M, czy może MA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 Aha, jeszcze KSR-5 pasuje, w sumie poza jednym metrem długości, to sie nie wiele różniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Maja 2006 Autor Share Napisano 30 Maja 2006 Aha, jeszcze KSR-5 pasuje, w sumie poza jednym metrem długości, to sie nie wiele różniły. Dokładnie tak... to jest KSR-5 lub jak kto woli AS-6 Kingfish. No to masz u mnie piwo Teraz tylko to trzeba zrealizować Pozdrawiam sokol PS. Tak dla formalności: jak AS-6 to Tu-16 K-26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 Eee... No bez jaj... W tej skali na zdjęciu nie można określić, na 100% co to za rakieta. Kształt jest odpowiedni do rakiety z szeregu X-22. Kształt skrzydeł, sterów itp. Za mało szczegółów...Może to być wariant M, N, MA... Przede wszystkim brakuje złożonego statecznika, bo ta rakieta ma jeden statecznik składany... No zobaczymy, co jest właściwą odpowiedzią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Maja 2006 Share Napisano 30 Maja 2006 Brawo Wojtek... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 31 Maja 2006 Share Napisano 31 Maja 2006 To jak se Wojciechy popiwkowały, to ja się w wątku przyłączę do kompletu Super temat i tradycyjnie model pierwsza klasa . Czyj on jest, że się tak zapytam? Spadochroniarski? Noszę się również ze zrobieniem polskiego humvee[1] i chętnie dowiem się wszelkich szczegółów na temat wykonanych przez Ciebie niezbędnych modyfikacji. Jaką farbę wybrałeś na kolor bazowy? No i jeśli można spytać, czemu w 72? Bo miałeś na półce czy jednak 35 to nie jest to? [1] Ten M1025 z zestawu chyba się nada do zrobienia poniższego? Obrazek pochodzi ze strony www.wp.mil.pl (jest linkiem do dużej foty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 31 Maja 2006 Autor Share Napisano 31 Maja 2006 Tak, ma być spadochroniarski Co do modyfikacji to w zasadzie dopiero będę je robił, więc je tu udokumentuje Malowałem model Model Masterem (nr nie pamiętam, podam wieczorem) - taki jak na kolor bazowy naszego leosia A czemu w 1:72?? Bo taki się trafił i to miał być tak jako odskocznia od innych tematów. A na półce leży Academy 1:35 (właśnie 1025). Też będzie polski Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Fajny maluszek tu powstaje Sokole, a dodatkowy plus, że w naszych barwach. Jedyne do czego bym się przyczepił to niektóre kolory podwozia. Tu masz zdjęcia podwozia, żeby Twój następny Humvee był lepszy : http://www.primeportal.net/humvee/m998a1hh_walk.htm Zdjęcia z www.armorama.com Ten M1025 z zestawu chyba się nada do zrobienia poniższego? Akurat na zdjęciu to nie jest M1025. O ile dobrze się w tych numerach wyznaję, to jest to M1043 albo M1044 (jeżeli ma wyciągarkę z przodu). Można to poznać po tym, że ma opancerzone drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2006 Dzięki bardzo Przydadzą się przy następnym modelu A swoją drogą pozdrawiam kolegę z Kłodzka Bardzo lubię to miasto, szczególnie niektóre puby, choć zlikwidowanego "wubla" to już nic nie zastąpi (jeden z właścicieli WBL też jest modelarzem). Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Miło mi, że lubisz moje miasto Sokole. W tym miejscu, gdzie był WBL, to przed powodzią z 1997 r. był sklep zabawkowo modelarski. I tam właśnie wiele lat temu kupiłem Hummera, którego teraz kleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2006 Miło mi, że lubisz moje miasto Sokole. Ano lubię I na dodatek mam tam paru znajomych I nawet będę tam za tydzień, choć przejazdem w drodze na Śnieżnik W tym miejscu, gdzie był WBL, to przed powodzią z 1997 r. był sklep zabawkowo modelarski. I tam właśnie wiele lat temu kupiłem Hummera, którego teraz kleję. No proszę... to będzie historyczny Humvee Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 30 Czerwca 2006 Share Napisano 30 Czerwca 2006 Hej Sokole, jak tam modelist? Wrzucam dwa zdjęcia polskiego M1097A1 [ ten przygłup w środku to ja ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 30 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Dzięki za fotki Humvee na razie czeka w kolejce bo na warsztacie trwają intensywne prace nad tym co przenosi te pociski, które leżały obok Humvee I na razie wygląda to tak: Pozdrawiam sokol[/img] Edytowane 21 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 19 Sierpnia 2006 Share Napisano 19 Sierpnia 2006 Zobczczcie co taki Hummerek potrafi http://video.google.pl/videoplay?docid=4297115387318878412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi