pmroczko Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Dzień dobry! Chciałbym przedstawić model samochodu pancernego Sd.Kfz.231 6-Rad z First to Fight. Model udało mi sie wykonać prosto z pudełka, dawno już coś takiego sie nie zdarzyło. Postanowiłem też sprawdzić, czy uda mi się zrobić taki model bez aerografu. Malowany pędzlem farbą akrylową Revella 78 (bardzo dobrze się kładzie). Trochę wash'a i suchego pędzla i do tego pigment Vallejo Siena Claro. Z tego pigmentu najmniej jestem zadowolony, jeżeli ktoś by miał dla mnie poradę jak lepiej pobrudzić taki model bez aerografu to chętnie przyjmę. A teraz foty: Dziękuję za uwagę, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Pojazd ciekawy ale ten brud za jednostajny pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Wielkie dzięki za komentarz, OLO! Jakieś pomysły jak by to można lepiej zrobić? Z góry dziękuję i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Moim zdaniem brak washa, ten ogranicznik szerokości, tak myślę do pocienienia, lufy do nawiercenia, brak rozjaśnień, reflektory lipne i skala 1/72 niedoceniana. Coś pominąłem? Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Cześć Adam! Wielkie dzięki za komentarz! Myślę, że pominąłeś kilka ciepłych słów One by tu pomogły. Dodam, że wash to tu akurat jest (czarny). Detali można by w tym modelu sporo powymieniać na ładniejsze, ale w tym modelu chodziło mi akurat o to, żeby go prosto z pudełka wykonać. Za to chętnie przyjmę porady jak by można zabrudzenie tutaj lepiej zrobić. Z góry dzięki, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2019 Share Napisano 11 Kwietnia 2019 Sorki nie chcialem cie urazic ale model jaki jest taki jest i ciezko zrobic cos by w miare wygladal. Ja tez mam problem bo o ile na polce modele wygladaja ok to zdjecia mam do bani. Po prostu musimy zakladac warsztat i robic dalej bo samo nic nie przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 11 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2019 Cześć! Tu sie chetnie zgodzę. Nic tylko ide robić następne! Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi