Messer Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Witajcie, Dawno temu kupiłem częściowo sklejony ale nie pomalowany model garbusa. Miał być dawcą części ale postanowiłem przywrócić go do życia. Model miał sklejone kompletne podwozie z zawieszeniem i silnikiem. Niestety kleiła go osoba dopiero zaczynająca modelarstwo - części nie obrobione, zalane klejem... Nie rozklejałem tego, gdyż wszystko by się połamało - zostawiam jak jest. To co się da szlifnę, reszta musi zostać. Na obecną chwilę wygląda to tak: Buda pomalowana, czeka na retusze i bezbarwny: Wnętrze też już w większości pomalowane. Starałem się aby było lekko zużyte ( fotele, kanapa, boczki ): Zacząłem tez zabawę we flock. Do tego celu zrobiłem sobie dywaniki z taśmy malarskiej i flocku do paznokci, z której wycinam odpowiednie kształty i przyklejam do podłogi. Pozdrawiam Messer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Fajnie, że wrzuciłeś na forum ! Ciekawy i unikatowy projekt, fajne rozwiązanie z dywanikami. Sam to muszę zastosować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Dzięki Tymczasem wnętrze powoli nabiera kształtów. Doszły dywaniki na podłodze i tylnej półce, wklejone fotele. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Kwietnia 2019 Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Wnętrze fajne, podoba mi się Pomyliłeś tapicerkę drzwi (lewe/prawe) Ciężko by było w ten sposób otwierać drzwi, że o opuszczaniu szyb nie wspomnę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) Dobrze, że ktoś czuwa Dzieki Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Czyta czyta dobrze Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Dzięki Tymczasem karoseria dostała lakier bezbarwny Troton 1K. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Jak na filiżankę to ładnie się świeci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Myślałem, że przeszedłeś na 2K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 2K + Vallejo = kicha... więc narazie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Witam, Powolutku coś się dzieje w temacie. Silnik był sklejony przez poprzedniego właściciela,więc zrobiłem co mogłem, by jakoś wyglądał po pomalowaniu. Dodałem przewody, kable... i tyle. Nie będzie widoczny, więc tyle dodatków wystarczy Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 6 Września 2019 Share Napisano 6 Września 2019 Bardzo fajnie i nie typowo. Wszelkie detale są malowane pędzelkiem? Chodzi mi o ramiona kierownicy i korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Września 2019 Autor Share Napisano 6 Września 2019 49 minut temu, GTiStyle napisał: Wszelkie detale są malowane pędzelkiem? Chodzi mi o ramiona kierownicy i korbki. Tak, mołotow chrom nanoszony pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 Powracam do garbusa. Ramki szyb wyklejone chromem: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Lutego 2020 Autor Share Napisano 6 Lutego 2020 Kolejny etap chromowania - boczne listwy, klamki, kierunkowskazy. Szyby też już wklejone ale wymagają czyszczenia. Emblematy też już znalazły swoje miejsce. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Lutego 2020 Autor Share Napisano 7 Lutego 2020 Kolejne - przedostatnie - elementy garbusa. Zrobiłem nowe wycieraczki: Koła pomalowane, kapselki wklejone, jedynie wash i obciążniki pozostały: Doszły rejestracje, PL-ka, zderzaki na stałe, światła i kierunkowskazy ( brakuje jeszcze przednich kloszy ): I rzut oka na całość: Zostało dosłownie kilka elementów i będzie można zabrać się za leciutki brudzing dla nadania życia. Pozdrawiam Messer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Lutego 2020 Share Napisano 8 Lutego 2020 Wygląda świetnie szczególnie w tym malowaniu, choć jak dla mnie zbyt seryjnie jakby dać szeroka stal z garbusa plus dekiel i zrobić glebę było by prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 Hehe, dzięki Tym razem to miała być klasyka - jak w klasycznej ceramice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Lutego 2020 Autor Share Napisano 8 Lutego 2020 Pod pod postem ale to ostatnia aktualizacja - wklejone przednie klosze, wydech, dodałem naklejkę rejestracyjną na szybę. Doszły uszczelki błotników, lusterka oraz kurz. Galeria już niebawem Pozdrawiam Messer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Bardzo przyjemny garbusik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi