Martinezol Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Czolem. Mam takie pytanie z czym mieszac Hataka Orange np kolory z zestawow w celu chociazby rozjasnienia? Czy mozna z Gunze, Tamka itp? Jezeli ktos ogarnia temat bede wdzieczny za porade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 25 Kwietnia 2019 Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Z tamką miesza się spokojnie, z gunze bywa różnie. W zasadzie powinny się mieszać bezproblemowo ale gunzowe kolory mają to do siebie że niektóre pigmenty się kłócą i np jest problem ze zmieszaniem ich z tamką. Musisz zawsze próbować na boku czy się nie kłócą i zazwyczaj lepiej najpierw gunziaka rozcieńczalnikiem potraktować zanim dodasz do mieszanki. W gunziaku lubią się czasami włoski pojawić w farbie przy takim miszaniu, zwłaszcza biała błysk jest wrażliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Kwietnia 2019 Share Napisano 25 Kwietnia 2019 A z innymi Hatakami nie możesz? Np.: https://exito.sklep.pl/pl/p/HATAKA-CS100-Scale-Modelling-Basic-Colours-set/45144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Hej dzieki za pomoc tak wiem ze ten zestaw sprawe zalatwi ale mam sporo Gunziakow i innych wiec nie chce z drewnem do lasu isc tylko pomieszac z wlasnych zasobow stad pytanie czy ktos to robil czy to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi