Martinezol Napisano 24 Kwietnia 2019 Napisano 24 Kwietnia 2019 Czolem. Mam takie pytanie z czym mieszac Hataka Orange np kolory z zestawow w celu chociazby rozjasnienia? Czy mozna z Gunze, Tamka itp? Jezeli ktos ogarnia temat bede wdzieczny za porade. Cytuj
Qz9 Napisano 25 Kwietnia 2019 Napisano 25 Kwietnia 2019 Z tamką miesza się spokojnie, z gunze bywa różnie. W zasadzie powinny się mieszać bezproblemowo ale gunzowe kolory mają to do siebie że niektóre pigmenty się kłócą i np jest problem ze zmieszaniem ich z tamką. Musisz zawsze próbować na boku czy się nie kłócą i zazwyczaj lepiej najpierw gunziaka rozcieńczalnikiem potraktować zanim dodasz do mieszanki. W gunziaku lubią się czasami włoski pojawić w farbie przy takim miszaniu, zwłaszcza biała błysk jest wrażliwa. Cytuj
Baas ArK Napisano 25 Kwietnia 2019 Napisano 25 Kwietnia 2019 A z innymi Hatakami nie możesz? Np.: https://exito.sklep.pl/pl/p/HATAKA-CS100-Scale-Modelling-Basic-Colours-set/45144 Cytuj
Martinezol Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Napisano 26 Kwietnia 2019 Hej dzieki za pomoc tak wiem ze ten zestaw sprawe zalatwi ale mam sporo Gunziakow i innych wiec nie chce z drewnem do lasu isc tylko pomieszac z wlasnych zasobow stad pytanie czy ktos to robil czy to ma sens Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi