koksik750 Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Przedstawiam Wam model nr.3 w mojej karierze - Lamborghini Gallardo. Lakier: White Pearl i Black Pearl, Zero Paints. Lakier bezbarwny: Gunze Super Clear Gloss. Elementy fototrawione z zestawu. Model nie uważam za szczyt moich możliwości ( kolejny jest o niebo lepszy ), no ale cóż, powoli, powoli i jest coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Pięknie , nie chce sie czepiać ale czy na przednich kloszach widać klej ? , niewiele ale widocznie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 tak widocznie za dużo go dałem i taki efekt :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Spoko , widac dokładnie tylko na 2ch fotkach , jest dobże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 bomba, ale się doczepię do braku pomalowanych ramek w bocznych "okienkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Marca 2008 Autor Share Napisano 12 Marca 2008 bomba, ale się doczepię do braku pomalowanych ramek w bocznych "okienkach" Wiem - zapomniałem sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 A ja si nie mam do czego już doczepić wszystkie "błędy" już koledzy chba zauważyli Ale i tak jest do boombowy model Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Skoro to Twój trzeci model to strach pomyśleć co będzie dalej... Super (jeśli pominąć uchybienia wymienione przez poprzedników) Oby tak dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Przedstawiam Wam model nr.3 w mojej karierze - Lamborghini Gallardo. Chylę czoła, zwłaszcza przed jakością Twojego warsztatu lakierniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Chyba wszystko już zostało powiediane na temat modelu - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Marca 2008 Share Napisano 12 Marca 2008 Model pierwsza klasa! Wielkie gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 koksik750, mam do Ciebie drobne pytanko. Teraz składam właśnie Gallardo z Fujimi, tylko nie wersję Deluxe, a tą zwykłą i ciekawi mnie w jaki sposób pomalowałeś grawerkę z napisem Lamborghini na pokrywach silnika? Zrobiłem to sam płaskim pędzelkiem używając bocznej powierzchni włosia i zdejmując nadmiar farby na papierowym ręczniku, ale może nauczę się czegoś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Wersja Sportec ma elementy fototrawione - wystarczy w zagłębienia napisu wpuścić trochę farby a ewentualny nadmiar usunąć i tak przygotowany napis wkleić na kolektorach... Fragment instrukcji: http://www.1999.co.jp/eng/image/10045525z4/70/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 No jak na trzeci model, to prezentujesz kolego bardzo wysoki poziom. Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 wuen, dzięki za wyjaśnienie. Zastanawiałem się jak można to zrobić tak dobrze jak na zdjęciu koksika... w mojej wersji oczywiście nie ma elementów fototrawionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 6 godzin między postami chyba usprawiedliwi mnie od napisania nowego? Chciałem wrzucić zdjęcie malowanej wersji dekli (tylko grawerki). Oczywiście pozostała część pokrywy jest do pomalowania. Na razie robiłem tylko sreberko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk94 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Witam Jak na trzeci to ładnie , a co do lakieru to ładnie położony kolega wcześniej już zwrócił uwagę na klej przy kloszach , a więcej skaz nie ma , sam chyba podobny zacznę składać hehehe. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Nexus całkiem fajnie to wyszło. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrIsto Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 NO FAJNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 NO FAJNE I co nam z tego ? trafna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Kolego KrIsto widzie, że jestes nowy na Forum wiec pisz bardziej zrozumiałe posty no z tego ostatniego posta to nic nie można wywnioskowac Pozdro.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi