slepy Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Kleje właśnie P-51 Mustang i chce go pomalować w kolorze srebrnym(czyli aluminium). Skoro samoloty w czasie II wojny światowe w większości były z aluminium(czyli srebrne) to czy jest zasadne robienie preshadingu pod ten srebrny skoro taki kolor ma blach aluminiowa i nic pod nią nie jest?Nie wiem czy to dobrze wytłumaczyłem. Po prostu czy pod aluminiowego p-51 robić preshading? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz uzyskać. W przypadku NMF lepiej sprawdzają się oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Tu masz przykłady jak można fajnie zrobić takie modele NMF: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slepy Napisano 3 Maja 2019 Autor Share Napisano 3 Maja 2019 OK dzięki. Spróbuje, tylko czy mi to uda się zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Spróbuj to się przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi