zzz Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Z Mosonmagyarovaru przywiozłem młodej Fw 190A-8/R2 Weekend Edition Edka w 1/72, bo lubi wycinać modele z ramek. Budowę pozostawiła na mnie. Miał być zwykły Niemiec, będzie coś innego. Model robię z pudła, ma być szybko i w jeden weekend. Dziecko wycina ramki: King Kong z Focke-Wulfem w ręku, podkład MRP: Baza na razie niemiecka, MRP freehand: Zaraz lakier mat, chipping fluid i jedziemy różem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 3, 2019 Author Share Posted May 3, 2019 Jest róż. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 Battle damage in progress: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 Jolly Bunny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 Wash + Filtr. Zostawiam do wyschnięcia i zabieram się za drobnicę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 4, 2019 Author Share Posted May 4, 2019 Pazurków nie ma, ale odpowiedni lakier na kołpaku musi być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 5, 2019 Author Share Posted May 5, 2019 Jutro ostatnie poprawki. Dziękuję za wszystkie komentarze i wsparcie, widzimy się w galerii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jery Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 To może ja się odważę Ten Jolly Bunny bardziej by mi pasował na kadłubie, na skrzydle średnio wygląda. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 6, 2019 Author Share Posted May 6, 2019 Królik jest na skrzydle z dwóch powodów - technicznie trudno by mi było wyciąć tak małą maskę, bo model w 1/72, ale pewnie znalazł bym rozwiązanie, i drugi, ważniejszy - oznaczenie na skrzydle to odniesienie do racerów z Reno, gdzie numer lub grafika jest najczęściej na jednym skrzydle. W każdym razie dzięki za odwagę i komentarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz Posted May 7, 2019 Author Share Posted May 7, 2019 Focke-Wulf skończony, zapraszam do galerii: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts