Kon_Bar Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Jeżeli komuś zalega chętnie odkupię Jeśli ktoś jest gotów wypożyczyć (nawet za kaucją) to też poproszę o kontakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) Ha! Ja swego czasu też tego szukałem... Najpierw próbowałem się dowiedzieć co jest w środku, a jak nic nie znalazłem, to chciałem kupić. Się nie udało niestety... Ale jak Ci się uda, to się pochwal! Edited June 6, 2019 by Grzes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted July 2, 2019 Author Share Posted July 2, 2019 W dniu 6.06.2019 o 08:13, Grzes napisał: Ale jak Ci się uda, to się pochwal! To "się chwalę". Książka jest dostępna u Autora Na stronie http://tmdale.prv.pl/ jest pełen spis treści oraz kontakt do Autora. Ja polecam zestaw min. 2 książek: POLSKIE SZYBOWCE SZD PRZEGLĄD POLSKICH SZYBOWCÓW LATA 1945-2017 Porównałem ich zawartość do spisu treści Polskie szybowce 1945-2011. Problemy rozwoju i wychodzi mi na to, że to faktycznie "to samo" a nawet więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted July 2, 2019 Share Posted July 2, 2019 Dzięki To jeszcze 2 pytania: - Wiele się ceni ta pozycja? - Czy zawartość jest przydatna z punktu widzenia modelarskiego (zdjęcia np. wnętrz kabiny, rysunki) bo na tych małych skanach słabo widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kon_Bar Posted July 3, 2019 Author Share Posted July 3, 2019 7 godzin temu, Grzes napisał: - Wiele się ceni ta pozycja? Do ustalenia ze sprzedającym 7 godzin temu, Grzes napisał: - Czy zawartość jest przydatna z punktu widzenia modelarskiego (zdjęcia np. wnętrz kabiny, rysunki) bo na tych małych skanach słabo widać. Jest trochę zdjęć - dobrej jakości, ale niewielkich rozmiarem (często 8 zdjęć na A4), ciekawe opisy (zarówno dykteryjki jak i opisy techniczne) natomiast plany... szczątkowe bym powiedział. Pozycje raczej uzupełniające niż podstawowe (czyli np. schemat z "Konstrukcje lotnicze Polski Ludowej" Glassa a dodatkowe informacje z ww). Sumując - uważam, że warto mieć na półce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts