small Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 (edytowane) To jest moj drugi model. Powiem ze miałem z nim problem do złożenia, ponieważ dużo nowych cześci i systemów ich mocowania. Pozatym sama firma Italieri sie nie postarała dużo czesci wymagało poprawki zeby jako tako pasowały. A sama instrukcja też wprowadziła mnie w bład ale to inna historia Jako ciekawostke podam ze w moim pudełku rama modelu byla orginalnie czarna a nie jak w innych ciemno czerwona i niektóre cześci były podowojne i sporo ich zostało. A oto co powstało: (Zdjecia zmienione i zrobione przy dziennym swietle) Teraz bedzie widac wszystkie moje niedociagniecia Model jest wykończony w 98%. Mam nadzieje że choć troche sie spodoba, a ewentualne błedy zauważone przez was bedą mi pomocne w nastepnych modelach. Przepraszam za jakość zdjeć ale są one robione przy stucznym świetle. Edytowane 18 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
/ Miklóś Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Rób fotki z daleka posługując się statywem ( lub stosem książek ) i zoomem. Modelik wygląda ładnie, bardzo przypadł mi do gustu kolor, naprawdę świetnie gra z kalkami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Model ładny jak na drugi, ale te przednie światła jakieś dziwne jak by nie pomalowane za to silnik i cały jego osprzęt bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszczyk94 Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Witam Model bardzo ładny jeżeli to drugi twój model to spoko , kolega Y@ro jak wcześniej wspomniał te światła są trochę dziwne ale tak to model OK. Pozdrawiam i życzę sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
small Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Zdjecia poprawie jutro przy dziennym swietle. Co do swiatel to sa nie malowane - bo nie mam popmyslu na nie jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Model sam w sobie ładny, kolor tym bardziej. Wydaje mi sie że kabina jest krzywo zamocowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Model sam w sobie ładny, kolor tym bardziej. Wydaje mi sie że kabina jest krzywo zamocowana... a mi sie wydaje że to nie kabina jest krzywo zamocowana tylko coś z dachem jest. ------------------------------------------------------------------------------- Ja też sklejałem TURBOSTARa tylko że mnie w obecnym czasie skusił inny model i prace nad nim poszły na bok. Model ogólnie mi sie podoba, wszystko ładnie pięknie tylkoo albo na fotce to tak wygląda ale pierwsza obejma [od strony kabiny] na zbiorniku jest jakoś tak nierówno pomalowana co?? ale t tam mały pikuś. Powodzonka w kolejnych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Marek a co teraz składasz, pochwalisz się na forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Marek a co teraz składasz, pochwalisz się na forum?? Jutro ostatni dzień do szkoły to napewno założę nowy temat. Składam pomoc drogową na podzespołach magnumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Garek a masz zabudowę od pomocy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Dach i owiewka jest OK , to zderzak jest krzywo , tez tak miałem , wogóle duzo problemow z tym zderzakiem miałem , Garek ponoć robi Druzgałe , tak słyszalem kiedys :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Mnie się podoba kolorek tego Iveco. Wykonanie jest dobre, jak na drugi model. Musisz jeszcze trochę popracować nad malowaniem szczegółów, tzn. z używaniem taśmy maskującej (uszczelki, pasy na baku). Czy światła przednie malowałeś od spodu metalizerem? Bo albo są bardzo głębokie i nie widać, albo spód nie był malowany metalizerem. Ale ogólnie mi się podoba. Sam kiedyś będę takiego składał, choć nie wiem, jaki kolor wybiorę. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Tak, jak na drugi model to wyszedł bardzo przyzwoicie. Powodzonka przy następnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Dach i owiewka jest OK , to zderzak jest krzywo , tez tak miałem , wogóle duzo problemow z tym zderzakiem miałem , Garek ponoć robi Druzgałe , tak słyszalem kiedys :P . Zgadza się zgadza się. Robię "Druzgałę". Postaram się dzisiaj założyć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi