Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

To jest moj drugi model. Powiem ze miałem z nim problem do złożenia, ponieważ dużo nowych cześci i systemów ich mocowania. Pozatym sama firma Italieri sie nie postarała dużo czesci wymagało poprawki zeby jako tako pasowały. A sama instrukcja też wprowadziła mnie w bład ale to inna historia Jako ciekawostke podam ze w moim pudełku rama modelu byla orginalnie czarna a nie jak w innych ciemno czerwona i niektóre cześci były podowojne i sporo ich zostało.

A oto co powstało: (Zdjecia zmienione i zrobione przy dziennym swietle)

Teraz bedzie widac wszystkie moje niedociagniecia

DSCN2953.JPG

DSCN2964.JPG

DSCN2965.JPG

DSCN2967.JPG

DSCN2969.JPG

DSCN2971.JPG

DSCN2974.JPG

DSCN2975.JPG

Model jest wykończony w 98%.

Mam nadzieje że choć troche sie spodoba, a ewentualne błedy zauważone przez was bedą mi pomocne w nastepnych modelach.

Przepraszam za jakość zdjeć ale są one robione przy stucznym świetle.

Edytowane przez Gość
Napisano

Rób fotki z daleka posługując się statywem ( lub stosem książek ) i zoomem. Modelik wygląda ładnie, bardzo przypadł mi do gustu kolor, naprawdę świetnie gra z kalkami.

Pozdro

Napisano

Model ładny jak na drugi, ale te przednie światła jakieś dziwne jak by nie pomalowane za to silnik i cały jego osprzęt bardzo mi się podoba

Napisano

Witam

Model bardzo ładny jeżeli to drugi twój model to spoko , kolega Y@ro jak wcześniej wspomniał te światła są trochę dziwne ale tak to model OK.

Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Napisano

Zdjecia poprawie jutro przy dziennym swietle. Co do swiatel to sa nie malowane - bo nie mam popmyslu na nie jeszcze

Napisano
Model sam w sobie ładny, kolor tym bardziej. Wydaje mi sie że kabina jest krzywo zamocowana...

a mi sie wydaje że to nie kabina jest krzywo zamocowana tylko coś z dachem jest.

-------------------------------------------------------------------------------

Ja też sklejałem TURBOSTARa tylko że mnie w obecnym czasie skusił inny model i prace nad nim poszły na bok. Model ogólnie mi sie podoba, wszystko ładnie pięknie tylkoo albo na fotce to tak wygląda ale pierwsza obejma [od strony kabiny] na zbiorniku jest jakoś tak nierówno pomalowana co?? ale t tam mały pikuś. Powodzonka w kolejnych pracach

Napisano
Marek a co teraz składasz, pochwalisz się na forum??

Jutro ostatni dzień do szkoły to napewno założę nowy temat.

Składam pomoc drogową na podzespołach magnumki

Napisano

Dach i owiewka jest OK , to zderzak jest krzywo , tez tak miałem , wogóle duzo problemow z tym zderzakiem miałem , Garek ponoć robi Druzgałe , tak słyszalem kiedys :P .

Napisano

Mnie się podoba kolorek tego Iveco.

Wykonanie jest dobre, jak na drugi model. Musisz jeszcze trochę popracować nad malowaniem szczegółów, tzn. z używaniem taśmy maskującej (uszczelki, pasy na baku). Czy światła przednie malowałeś od spodu metalizerem? Bo albo są bardzo głębokie i nie widać, albo spód nie był malowany metalizerem.

Ale ogólnie mi się podoba. Sam kiedyś będę takiego składał, choć nie wiem, jaki kolor wybiorę.

Pozdrowienia.

Napisano
Dach i owiewka jest OK , to zderzak jest krzywo , tez tak miałem , wogóle duzo problemow z tym zderzakiem miałem , Garek ponoć robi Druzgałe , tak słyszalem kiedys :P .

Zgadza się zgadza się. Robię "Druzgałę". Postaram się dzisiaj założyć temat.