msegen Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Witam. Powróciłem. Na rozruch kości palców poszedł model F-14A BLACK TOMCAT , firmy Revell ,skala 1:144 długość modelu 13cm , szerokość 13 cm. Model będzie malowany farbami firmy Revel EMAIL COLOR : MATT 76 i MaTT 5 Pudełko: kabina pilota ( jeszcze nie skończona ): Zdjęcia nie najlepsze ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Witam, rzeczywiście zdjęcia nie są najlepsze mało co widać Konsola pilota (przyciski i inne przyrządy sterujące) będą jednolitego koloru? A tak po za tym to fajnie, że wziąłeś się za ten model, i dobrze, że zaczynasz malować farbami modelarskimi. Życzę przyjemnej zabawy przy F-14 Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 A powiedz jak zrobiłeś takie ładne malowanko kokpitu? Pewnie miałeś czarny plastik, szarą farbę i szlifowanko? Pozdro, jest o niebo lepiej od tamtego messerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Konsola pilota (przyciski i inne przyrządy sterujące) będą jednolitego koloru? Na konsolę są tez kalki . A powiedz jak zrobiłeś takie ładne malowanko kokpitu? Więc tak: -Wziąłem farbę ,wytrząsałem -otworzyłem ją -złapałem ramkę z częścią kokpitu -zamoczyłem pędzel w farbie MATT76 ( szara) - i zacząłem malować szlifowanka nie było i oby jak najmniej go było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 I pędzlem od ręki tak ładnie Ci wyszło?? Masakra, a może suchym pędzlem to robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Mam nadzieję, że relacja będzie szczegółowa, gdyż mam ten model w poczekalni i dobrze by było wiedzieć, na co zwrócić szczególną uwagę... ;) A tak na poważnie to gratulacje za wybór skali! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Drobna sugestia: czarne F-14 były zawsze malowane farbami z fakturą połyskową. Matowy czarny był położony (nie zawsze) jedynie przed wiatrochronem. Wybierz więc farbę gloss, a nie matt. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 I pędzlem od ręki tak ładnie Ci wyszło?? Masakra, a może suchym pędzlem to robiłeś? pędzlem od ręki , farba prosto z puszki Mam nadzieję, że relacja będzie szczegółowa, gdyż mam ten model w poczekalni i dobrze by było wiedzieć, na co zwrócić szczególną uwagę... ;)A tak na poważnie to gratulacje za wybór skali! Pozdrawiam a no będzie szczegółowa , a modelik Tata mi wybierał Drobna sugestia: czarne F-14 były zawsze malowane farbami z fakturą połyskową. Matowy czarny był położony (nie zawsze) jedynie przed wiatrochronem. Wybierz więc farbę gloss, a nie matt. Powodzenia będę lakierował model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Witam. kokpit pilota skończony , za piękny to on nie jest : i kokpit wklejony w przednią część kadłuba , jeszcze szpachlowanie kadłuba : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam. wena powróciła więc poszlifowałem dziób i skleiłem kadłub . szpachla domowej roboty : 1x klej revell gips murarski pojemniczek Kermit trzeba uważać na te zębatki płatów , jutro pokażę o co chodzi . I dwa zdjęcia na koniec : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Kermit trzeba uważać na te zębatki płatów , jutro pokażę o co chodzi .Chyba wiem, o które chodzi - te, za pomocą których obracając jedno skrzydło drugie obraca się razem z nim (tak kolokwialnie). Na razie wszystko, widzę, że dobrze idzie. Uważnie będę patrzył dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
msegen Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Witam. Parę zdjęć z budowy : Teraz tylko mycie i malowanie kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi