sebix Napisano 13 Września 2019 Share Napisano 13 Września 2019 (edytowane) Witam, To mój pierszy post na forum, więc chciałbym się przywitać i rzucić na pożarcie mój ostatni model Junkersa Ju87. W modelarstwie dopiero raczkuję, to mój czwarty model, więc proszę o rady co poprawić a czego się trzymać. Edytowane 13 Września 2019 przez sebix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Września 2019 Share Napisano 13 Września 2019 Hm... Dlaczego niektóre słupki w tej zamkniętej kabinie są jasne a inne ciemne? No i przesadziłeś troszkę z brudzeniem - to poszycie wygląda jakby stał kilka lat na szrocie :-) Ale brudzing to taka „dziedzina”, że co modelarz to inna opinia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebix Napisano 13 Września 2019 Autor Share Napisano 13 Września 2019 Co do słupków, to wydawało mi się to dziwne od początku, aż teraz jeszcze raz zerknąłem do instrukcji od masek i faktycznie tak każą malować. Brudzing miał być mocny, może faktycznie wyszedł za mocny. Cóż.... subtelności jest się trudno nauczyć. Kolejny model planuję zrobić bardziej delikatnie styrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 14 Września 2019 Share Napisano 14 Września 2019 Całkiem ładny .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Września 2019 Share Napisano 14 Września 2019 Gratulacje. Z plusów ujemnych - podstawy - widoczne łączenie połówek kadłuba czy skrzydeł, źle pomalowane słupki, metalowe obicia na drewnianym śmigle, połysk RLM65. Ale jak na czwarty model - bardzo dobrze zrobione brudzenie spodu samolotu. Naprawdę fajny model. Załóż wątek warsztatowy do piątego modelu, myślę, że będzie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebix Napisano 14 Września 2019 Autor Share Napisano 14 Września 2019 Dziękuję. Faktycznie, nie doczytałem z tym śmigłem a nawet na wikipedii jest to napisane jak wół. Przy okazji, gdzie można poczytać o samolotach okresu II WŚ? Jakieś tajemne strony w necie ? Co do warsztatu, już leży na półce FW190 od Eduarda. Może to dobry pomysł i z waszą pomocą będzie mniej błędów. Najpierw pozbieram zdjęcia i poczytam, żeby podobnych wtop nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Września 2019 Share Napisano 14 Września 2019 Trzeba grzebać po forach, kupować książki itp. Ale jak się zdecydujesz na budowę, to załóż wątek, wskazówki można podrzucać od razu. To nie jest jakaś czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi