Jump to content

Junkers Ju87 1:48 Airfix

sebix
 Share

Recommended Posts

Witam,

To mój pierszy post na forum, więc chciałbym się przywitać i rzucić na pożarcie mój ostatni model Junkersa Ju87.

W modelarstwie dopiero raczkuję, to mój czwarty model, więc proszę o rady co poprawić a czego się trzymać. 

image001.jpg

image007.jpg

image009.jpg

image010.jpg

image011.jpg

image012.jpg

image014.jpg

image017.jpg

image018.jpg

Edited by sebix
  • Like 1

Hm... Dlaczego niektóre słupki w tej zamkniętej kabinie są jasne a inne ciemne?  

No i przesadziłeś troszkę z brudzeniem - to poszycie wygląda jakby stał kilka lat na szrocie :-)  Ale brudzing to taka „dziedzina”, że co modelarz to inna opinia :-) 

Co do słupków, to wydawało mi się to dziwne od początku, aż teraz jeszcze raz zerknąłem do instrukcji od masek i faktycznie tak każą malować. 

Brudzing miał być mocny, może faktycznie wyszedł za mocny. Cóż.... subtelności jest się trudno nauczyć. Kolejny model planuję zrobić bardziej delikatnie styrany.

Gratulacje. 

Z plusów ujemnych - podstawy - widoczne łączenie połówek kadłuba czy skrzydeł, źle pomalowane słupki, metalowe obicia na drewnianym śmigle, połysk RLM65.

Ale jak na czwarty model - bardzo dobrze zrobione brudzenie spodu samolotu. Naprawdę fajny model.

Załóż wątek warsztatowy do piątego modelu, myślę, że będzie ciekawie. ?

Dziękuję. Faktycznie, nie doczytałem z tym śmigłem a nawet na wikipedii jest to napisane jak wół. 

Przy okazji, gdzie można poczytać o samolotach okresu II WŚ? Jakieś tajemne strony w necie ?

Co do warsztatu, już leży na półce FW190 od Eduarda. Może to dobry pomysł i z waszą pomocą będzie mniej błędów. Najpierw pozbieram zdjęcia i poczytam, żeby podobnych wtop nie było.