czolgista86pl Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 Chciałbym zaprezentować członkom forum mój pierwszy model po kilku latach wymuszonej przerwy. Wcześniej bardzo interesowało mnie lotnictwo, teraz tak jakoś wyszło, iż zauroczyła mnie pancerka. Przyznaję pierwotnie miałem zamiar kupić T-55, jednak gdy zobaczyłem T-80B zmieniłem decyzję i nie żałuję. Model wykonany prosto z pudła, wymieniłem tylko zestawową lufę na metalową z RB. Zestaw bardzo przyjemny w składaniu, bez większych problemów złożony w całość. Ciekawym rozwiązaniem w mojej opinii jest odlanie gąsienic z kołami jako jednego elementu. Trumpeter trochę niechlujnie odlał wyrzutniki granatów dymnych. Póki co nie mam takiego poziomu umiejętności, żeby móc to poprawić. Model malowany pędzlem. Główny kolor to Dark RAF Green z Revela. Bandaże kół czarny tego samego producenta, karabin w kolorze antracytu. Gąsienice najpierw pomalowane jasnym odcieniem gunmetalu z Humbrola, potem nałożyłem na nie track wash z AK. Osłona kołnierza jarzma (dobrze to nazywam ?) armaty kolorem Pactra A58, belka drewnianym z Humbrola. Na pomalowany model położyłem Wash Dark Brwon z AK, który nieco zmienił kolor bazowy na ciekawszy w moim odczuciu. Błoto wyszło mi jeszcze tak średnio to dark mud z AK. Ogólnie jestem zadowolony, choć wiem, iż poziomem od większości pewnie odstaje. A i to mój pierwszy czołg w życiu. Z miłą chęcią wysłucham wszystkich uwag, rad i wskazówek na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 21 minut temu, czolgista86pl napisał: Z miłą chęcią wysłucham wszystkich uwag, rad Funkcja podgląd umożliwia podejrzenie treści/zdjęć - a te są b. słabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 Jakiekolwiek uwagi można by wygłosić po zobaczeniu modelu, a tegoż - nie widać wcale. Nie pojmuję, zadałeś sobie nawet trud wykonania tła, a nie sprawdziłeś, czy zdjęcia w ogóle wyszły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 5 Listopada 2019 Autor Share Napisano 5 Listopada 2019 Sęk w tym, że jak patrzę na nie w komórce to są mega ostre i wyraziste bez takich rozmyć. Dodałem nawet dodatkowe źródło światła w postaci lampki z góry. Od przodu nie za bardzo wychodziło z kolorami.. więc nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 5 Listopada 2019 Share Napisano 5 Listopada 2019 I w komórce nie są też poobcinane ze wszystkich możliwych stron? - bo nie zrobiłeś ani jednego zdjęcia, gdzie nie poucinałbyś boków lub góry, to chyba nie wina komórki? A skopiowałeś w odpowiedniej rozdzielczości, nie jakoś radykalnie zmniejszonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 5 Listopada 2019 Autor Share Napisano 5 Listopada 2019 Wrzucałem bezpośrednio z telefonu na neta, bez przenoszenia na komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 Poprawione zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 Poprawione zdjęcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 15 Listopada 2019 Autor Share Napisano 15 Listopada 2019 Poprawione zdjęcia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista86pl Napisano 17 Listopada 2019 Autor Share Napisano 17 Listopada 2019 W sumie nie zakładałem miejsca na podium. Model wystawiłem dla udziału. Zostałem pozytywnie zaskoczony. Zwłaszcza, że to mój faktyczny debiut w pancerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi