Avi Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Witam ;) Zatem zapraszam do obejrzenia minirelacji z budowy modelu hydroplanu Friedrichshafen FF-33e w barwach Bazy Lotnictwa Morskiego w Pucku z 1921/22 roku. Zestaw to próbne wypraski Techmodu. Ot i wsjo ;) Model na poniższych fotkach jest jak widać już częściowo posklejany i nieznacznie pomalowany. Nałożyłem pierwszą warstwę tzw. "syfu" - na razie za pomocą pigmentów Padrebooks (ominęło to na razie część nosową pomalowaną kolorem czarnym; tzn. w oryginale był czarny - a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje}, zastosowałem anthrazit firmy Lifecolor). kolor bazowy to German WW1 Naval Violet-Grey (MisterKit). c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Benz klasą sama dla siebie Dodałeś mu coś od siebie , czy wszystko ma "s pudła" PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Całe wnętrze zrobiłem, bo jak go zaczynałem, to nie było jeszcze tablic przyrządów, radiostacji, pasów, foteli, zbiornika i w ogóle niczego nie było )))))))))) Te wszystkie elementa znajdują sie na blaszce foto, a jej nie było wtedy jeszcze. Zrobiłem tez skórzane "kołnierze" wokół otworów kabiny. Natomiast silniczek jest wykonany tylko i wyłącznie z elementów wypraski. Jest to jeden z najlepiej wykonanych plastikowych silników jakie widziałem (nie liczę żywicznych, bo to inna bajka). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Niesamowicie robisz te modele. Sa super estetyczne!!!!!! szacuneczek po raz n'ty :-) a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje} A czarna dziura???? Edit... Po raz kolejny zwracamy ci uwagę, ze nie należy pisać postu po swoim poście, ale należy skorzystać z opcji ZMIEŃ... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje} A czarna dziura???? I węgiel? Modelik extra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 a ponieważ nie używam koloru czarnego w modelach {jest nienaturalny, poza tym w przyrodzie nie występuje} A czarna dziura???? I węgiel? Modelik extra... A według Ciebie węgiel jest czarny? Węgiel jest szary, srebrny, antracytowy, ale na pewno nie czarny - posiada całą gamę kolorów i ich odcieni (wiem, mieszkam w "stolicy" polskiego węgla).Tak króciutko, żeby nie offtopować własnego tematu, powiem Wam jedno - NIE MA koloru czarnego w przyrodzie! Wszystkie kolory uważane powszechnie za "czarne" są mniej lub bardziej "złamanymi" odcieniami szarości lub błękitu, bądź też innych kolorów. Natomiast jedyną rzeczą, której kolor jest w miarę zbliżony do czerni jest... czysta sadza kominowa. Ale i ona nie jest czarna w dosłownym tego słowa znaczeniu ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Tak czy inaczej abstra:bip:ąc od czarnego odcienia czerni Model super, nie mogę się doczekać, aż Techmod go wypuści na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi