snopi98 Napisano 15 Grudnia 2019 Share Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Witam. Dwa dni temu po wielu latach przerwy od zabawy w modelarstwo (kartonowe) ruszyłem z pierwszą budową modelu plastikowego w skali 1/72 firmy Revell. Wybór padł na śmigłowiec EC 135 w barwach Lotniczego Pogotowia Ratunkowego Ratownik 10 z bazy w Sanoku. Wybór podyktowany głównie charakterem mojej pracy i chęci relaksu po dyżurach Na początek zrobiłem dodatkową płytę podłogową pod fotele. Pomysł z dziurkowaniem HIPSu był bardzo kiepski , jutro w miejsca dziurek przykleję szyny tak jak jest to w oryginale. Wykonałem również przeróbkę przedziału medycznego. Dołączone do zestawu fotele bardzo mi się nie podobały więc jeden wykonałem już w pełni sam. Nie do końca jestem z niego zadowolony aczkolwiek podoba mi się bardziej niż ten od Revella dlatego postanowiłem go wkleić do przedziału medycznego . Zabrałem się również za budowę urządzenia Lifepack 15. Śmigłowca nie planuje otwierać. Więcej zdjęć wkrótce , pozdrawiam. Edytowane 15 Grudnia 2019 przez snopi98 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Grudnia 2019 Super Moderator Share Napisano 17 Grudnia 2019 o, z uwagą przyglądam się pracom, bo podobnego chcę zrobić, ale w wojskowym malowaniu.... Ino z kalkami mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Grudnia 2019 Share Napisano 17 Grudnia 2019 2 godziny temu, Marcin Rogoza napisał: o, z uwagą przyglądam się pracom, bo podobnego chcę zrobić, ale w wojskowym malowaniu.... Ino z kalkami mam problem Marcinie w jakim....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Grudnia 2019 Super Moderator Share Napisano 18 Grudnia 2019 9 godzin temu, Mitrandir napisał: Marcinie w jakim....? Prze kilka dni jestem bez dostępu do swoich zasobów więc trudno mi teraz wskazać. W każdym razie pamiętam, że gdzieś już znalazłem kalki ale niestety były niedostępne bez perspektyw wznowienia. Stąd też w ostateczności mam plan zaprojektowania własnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 Fajnie się zaczyna co do kalek wersji wojskowych to też się dziwię że do dziś nie wyszły kalki do niemieckiego kamuflażu w 1/72.. chyba że coś przeoczyłem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 Ups... przepraszam, David Funke zrobił i są dostępne df-helostuff.de 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snopi98 Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Coś tam powoli sobie tworzę Może coś z tego bedzie ... Jak na pierwszy model malowany pędzlem i sprayami Revella myślę ,że tragedii nie ma ... chyba Edytowane 8 Stycznia 2020 przez snopi98 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 Na razie faktycznie nie wygląda tragicznie Ja osobiście nie malowałbym ogona przed spasowaniem go z kadłubem, ale... to Twój model Oglądam z zainteresowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi