zloty Napisano 26 Grudnia 2019 Napisano 26 Grudnia 2019 Tym razem coś większego niż A-4. Ma być taki; Myślałem żeby zrobić ten hangar z drugiego planu , ale chyba jest za duży , przytłoczyłby nawet tak dużą maszynę jak 105tka. Zabrałem się za dyszę; Wnętrze pomalowane metalikiem; Cytuj
zloty Napisano 27 Grudnia 2019 Autor Napisano 27 Grudnia 2019 Modele F-toys to szybkość , precyzja i łatwość składania. Sklejony tylko kadłub, reszta elementów złożona na sucho! 1 Cytuj
filipsg Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Już jestem ciekaw, jak wysoko podniesiesz mi poprzeczkę Świetny patent z dyszą! Cytuj
zloty Napisano 29 Grudnia 2019 Autor Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) No to dawaj Filip Phantona , dorzucę swojego i będziemy mieli mini projekt grupowy w projekcie grupowym. Tymczasem; Martin baker mk4 metamorfoza. Kabina będzie zamknięta więc nie spinam się za bardzo.Wykonałem niezbędne minimum , wyrównanie burty i jakieś tam boczne panele.Przyłożę się bardziej do tych wszystkich gratów na podszybiu. Usterzenie płytowe kiedy samolot jest na ziemi lekko opada , dlatego konieczne było odcięcie i wklejenie do kadłuba mocowania.Teraz mogę ustawić odpowiedni kąt. Korekty wymaga też mocowanie zewnętrznych belek pod skrzydłowych , jeśli nie chcemy obwiesić samolotu jak choinka.Tak samo trzeba zaszpachlować dziurę w kadłubie. Edytowane 29 Grudnia 2019 przez zloty Cytuj
zloty Napisano 31 Grudnia 2019 Autor Napisano 31 Grudnia 2019 Pytanie o kolory kamuflażu. W instrukcji zalecają zestawienie Gunze 302 , 303 , 72.Czyli jasny szaroniebieski i dwa odcienie zieleni. Na fotografiach ciemniejsza zieleń idzie ewidentnie w kierunku brązowego. Zastanawiam się czy te brązy to wynik oddziaływania słońca ?(dobrym przykładem jest Ju52 z krakowskiego muzeum , wygląda jak z Africa Korps ). A może Japończycy rąbnęli się w instrukcji? Cytuj
zloty Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Napisano 7 Stycznia 2020 Moje drugie podejście do czarnego tła w 1:144. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi