PIR6 Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 egzemplarz stojący jako pomnik na terenie byłego 28 Słupskiego Pułku Myśliwskiego w Redzikowie , ciekawostka ten egzemplarz nigdy nie latał w polskich barwach został odkupiony od rosjan kiedy stacjonowali w bagiczu numer taktyczny jest fikcyjny , oznacza rok wprowadzenia 23- cich do SP ostatnie fotki pokazują wnękę podwozia przedniego o fotki zrobiłem telefonem więc nie sa super ale następne będą lepsze ---> Walkaround MiG-23MF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 no no... widzę, że zlitowali się... chyba, że tam pracujesz?? przejazdem zahaczyłem tą jednostkę z prośbą o pozwolenie zrobienia kilku fotek tego skansenu i... zostałem przez jakiegoś chorążego potraktowany jak co najmniej szpieg hehehehe... a tak poważnie... poprosim więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 postaram sie zrobić foty 17,19 i 21 jakie tam stoją i niszczeją... , a swoja drogą wojsko wyprowadziło się w lutym , teraz jest prywatna agencja ochroniarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frescopf Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Oj szkoda patrzec jak to wszystko stoi i rdzewieje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Jako ciekawostka jest to MiG-23 M używane przez nasze lotnictwo miały oznaczenie MF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 W 1991 czy 1992 mój wujek który był oficerem w 28plm zaprosił mnie na lotnisko abym obejrzał sobie godła na MF- kach. Rosyjska M- ka stała wtedy przed hangarem, mocno rozbebeszona z gwiazdami niechlujnie zamalowanymi. Według relacji wujka kosztowała ona 1 kontener wódki Nie wiem ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIR6 Napisano 23 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Coś w tym jest bo ja słyszałem że zamienili sie za rower górski wtedy to było coś dla rosjan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Fajne fotki a tu dla nie nasyconych kolejne 150 http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/mig/mig-23s/index.htm Może mi ktoś cos powiedzieć o modelu mig 23 italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Coś w tym jest bo ja słyszałem że zamienili sie za rower górski wtedy to było coś dla rosjan... Legend na temat szczegółów tej transakcji słyszałem już sporo. Ale jak było naprawdę? Któż to wie Z samolotem z pomnika Marek opowiadał kiedyś taką ciekawostkę, że jak brakowało opon do Migów-23, to ściągali z pomnikowej "emki" bo miała opony w niezłym stanie. I jeszcze jedna fotka słupskiego Miga-23M: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzt Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Mam pare fotek Mig-23 z Warszawskiego Muzeum na Powsińskiej. Zrobiłem polowe samolotu i przyszedł sobie jakis "wojak" z wiadomością: "proszę Pana ale tu zdjęć nie można robić" . Rece mi opadły i w zasadzie bez komentarza opuściłem to marne pobojowisko. Niesmak pozostał bo przeleciałem parę tysiecy km i chciałem sobie skompletować zestaw zdjęć do mojego projektu a tak ... będę mieć w pamięci tego facia który pokazał mi kto tam rządzi. :( jeśli ktoś chce oryginały (pełne zdjęcie to 6.3MP) to bez ograniczeń dla modelarzy wszelkiego typu. a tu kolekcja: http://gzt.myjalbum.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 gzt, za walkaround A-10A masz u mnie beczkę ! Szkoda, że nie wrzuciłeś w większej rozdzielczości. To było robione w New England Air Museum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gzt Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Jedno zdjecie to 3 MB. Moge je wsadzic do jednego zipa i przeslac Ci wszystkie Jak powiedziałem - dla modelarzy nie ma ograniczeń Tak, NEAM. Maja tam Open Cockpit Sunday i wtedy robię zdjęcia w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi