SprutKing74 Napisano 10 Stycznia 2020 Share Napisano 10 Stycznia 2020 Witam. Jedno techniczne pytanie mam, bo jestem niedoświadczony. Buduję niemiecki Pz I, generalnie nie ma to znaczenia. Znaczenie ma to, że on ma być "panzer grey", a mi po wszystkich " waschach, brudzeniach, które nawet fajnie wyszły, zrobił się szarawo......bardziej zielony. Problem w tym, że chcę go troszkę "zniebieścić" prawidłowym filtrem, żeby był troszkę bardziej przypominający orginalne, niemieckie, a teraz jest bardziej pod radziecki w odcieniach.....niestety. Śmiesznie to wygląda, niemieckie kształty, radziecki odcień...Może go ruscy przejęli...Niezła historia. Pytanie. Olejne zacieki, brudzenia już porobione. One są brązowe, żółtawe i.t.p. Co się stanie jak po tych olejach teraz pojadę filtrem??? Czy wszystko wpadnie w niebieski odcień??? Byłoby nie fajnie. Nie wiem po prostu jak zareagują te fajne brudzenia olejne na filter. Przepras\zam, że tak się rozpisałem. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Najlepiej daj zdjęcia jakieś bo tak to wrozenie z fusów. A zastosowanie filtra od AK/mig bo pewnie o tym mowisz zniebieści go mocno, wiem co mówię najlepiej przetestuj sobie na spodzie wanny. Wash do panzergrey właśnie jest taki zielonkawy i najlepiej stosować go punktów nie po całości +wycieranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SprutKing74 Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2020 3 godziny temu, zipster napisał: Najlepiej daj zdjęcia jakieś bo tak to wrozenie z fusów. A zastosowanie filtra od AK/mig bo pewnie o tym mowisz zniebieści go mocno, wiem co mówię najlepiej przetestuj sobie na spodzie wanny. Wash do panzergrey właśnie jest taki zielonkawy i najlepiej stosować go punktów nie po całości +wycieranie. Dzięki za odpowiedź. Położyłem ten filter AK. Bardzo niebieski jest rzeczywiście. Pomogło, ale olejne efekty nie są tak wyraźne, trochę przygasły. Ogólnie już nie jest radziecki. Zamieszczać zdjęcia??? Ja się nie odważę, to mój trzeci model. Nie wytrzymam krytyki i będzie hobby zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 10 godzin temu, zipster napisał: A zastosowanie filtra od AK/mig Chyba "filtera". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SprutKing74 Napisano 12 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2020 16 godzin temu, Seb napisał: Chyba "filtera". Chyba nie...... Papierosy z filterem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi