jiad Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Powoli sklejanie dobiega końca. Moim zdaniem nie warto wydawać takich pieniędzy na zestaw Voyager. Jest kilka fajnych dodatków, ale sporo zupełnie zbędnych. Dodatkowo zestaw do A5 jest do starego układu granatów dymnych, więc nie do wykożystania w PL. Na tylną ściankę celownika włożyłem kawałek płyty DVD. Wygląda to całkiem fajnie, niestety statyczne zdjęcie nie oddaje tego w pełni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Przepiękny detal! Celownik wygląda super - w tym przypadku blaszka robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiad Napisano 4 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Tylko, że w celowniku nie ma blaszki. Pomalowane złotą farbą od "tyłu" plus trochę niebieskiego i żółtego markera na soczewkach Dodatkowe detale z blaszek i chyba czas na podkład: Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez jiad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 20 minut temu, jiad napisał: Tylko, że w celowniku nie ma blaszki. Pomalowane złotą farbą od "tyłu" plus trochę niebieskiego i żółtego markera na soczewkach Czym by nie było zrobione i tak wygląda fenomenalnie! Że ja na to w swoim nie wpadłem to bym miał otwarty celownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiad Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Leoś złapał kolorek. Natomiast mam problem z malowaniem i chyba kamuflaż będę musiał zrobić z maskowaniem, ciągle słabo sobie radzę z aero. Próbowałem malować czarnym, ale robi mi się duży "odkurz". Jak zwiększam ciśnienie to tak jakby malał, ale wtedy ciężko nie zrobić kleksa. Farbę rozcieńczałem dodając ok. 30 % rozcieńczalnika (farba NATO black HATAKA) i ciśnienie ok. 20 PSI. Odległość, z jakiej próbowałem malować to tak ok. 3cm. Efekty jak poniżej. Podpowie ktoś, czego mogę spróbować żeby się pozbyć tego problemu? (Plama z gładkimi brzegami była maskowana wałeczkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 2 godziny temu, jiad napisał: Farbę rozcieńczałem dodając ok. 30 % rozcieńczalnika To tu jest przyczyna - masz za gęstą farbę a do zbyt gęstej farby potrzebne większe ciśnienie. A większe ciśnienie to mniejsze panowanie i kleksy. Farbę powinieneś rozcieńczać przynajmniej 1:3 jak nie więcej na korzyść rozcieńczalnika (choć Hataki wydaje mi się, że są dosyć wodniste to na początek 1:3, 1:4 będzie ok) czyli dokładnie odwrotnie jak to zrobiłeś teraz. Jak będziesz miał odpowiednio rozcieńczoną farbę to schodzisz z ciśnieniem jak najniżej zanim pojawi się odkurz i już można malować. Możesz też bardziej rozcieńczać farbę i schodzić z ciśnieniem, tyle że będzie potrzeba więcej warstw do pełnego krycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi