skikut87 Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Cześć, długo zastanawiałem się czy umieszczać wątek czy nie no ale trudno raz się żyje Tak więc od grudnia sobie powoli skrobię M4A3 76(w) wzorując się na tym zdjęciu: Który to zachwycił mnie w pierwszej kolejności miksem kół jezdnych oraz kamuflażem, a trochę zdystansował koniecznością dorobienia tobołków Tak więc, na taśmę trafiła Asuka M4A3(76)W Sherman Thunderbolt II - czyli dobra cena plus kilka dodatków. Tutaj efekty: [ Tobołki to zbiór żywicznych skrzynek z Eureki i Panzerart plus graty z różnych zestawów, reszta czyli to co zielone to moja inwencja twórcza. Że jestem z nich zadowolony ( muszę tylko w jednym miejscu worek poprawić) zdecydowałem, że odejdę trochę od oryginalnego foto i nie będę ich przykrywał płachtą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Fajny. A k-em umieścisz na uchwytach za wieżą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2020 Godzinę temu, martinello napisał: Fajny. A k-em umieścisz na uchwytach za wieżą ? no właśnie mam obiekcje czy oby jest to na pewno Browning M2 tam za wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Na moje oko - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 wczoraj coś mnie natchnęło i przy poprawianiu jednego worka dorobiłem jeszcze jeden. Teraz wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 Worki ekstra, ładunek z tyłu też fajny. Dobra robota z GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 23 Stycznia 2020 Share Napisano 23 Stycznia 2020 43 minuty temu, skikut87 napisał: wczoraj coś mnie natchnęło i przy poprawianiu jednego worka dorobiłem jeszcze jeden. Teraz wygląda to tak: A będziesz robił więcej tych worków ? Bo fotka oryginału sugeruje, że ułożono je mniej więcej do wysokości przednich uszu do podnoszenie. Poza tym - dziwnie wygląda to odciśnięcie materiału 1/1 na workach w skali 1/35, kojarzy mi się z płóciennymi powierzchniami w modelu jaka-1M na którym wyglądało to podobnie, tyle, że w skali 1:72 https://www.kfs-miniatures.com/1-72-jak-1m-zts-plastyk/ Ale może po malunkach będzie dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2020 Mnie się ta faktura podoba ładnie będzie wyglądać po delikatnym zapuszczeniu, dodatkowo częściowo zniknie ona pod podkładem i farbą. Co do worków to jak dla mnie tyle wystarczy. Nie robię wiernej repliki pojazdu ze zdjęcia bo to raczej i tak by była zgadywanka ( jest tylko jedno zdjęcie pojazdu). Druga kwestia nie jestem pewien czy na oryginale nie ma jakiejś płachty an przodzie zamiast worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 (edytowane) Ja chyba tego modelu nie ukończę... znów naszło mnie natchnienie i zmieniłem graty tym razem na pace Edytowane 29 Stycznia 2020 przez skikut87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 4 Lutego 2020 Autor Share Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) Mała aktualizacja bo kilka małych pierdółek dodanych. Obecnie kombinuje nad szekla by połączyć linę z uchwytem an przodzie czołgu plus jeszcze błotniki a właściwie chyba chlapacze i lecimy z podkładem. Edytowane 4 Lutego 2020 przez skikut87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi