Fallstart Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 (edytowane) Witam, pragnę przedstawić i poddać Waszej surowej krytyce końcowy efekt moich zmagań z zestawem modelu Ah-1G Cobra "Playboy" firmy Mastercraft. Model przedstawia maszynę nr 66-15272 z 334th AHC "Playboys" nad Bien Hoa z roku 1967 podczas wojny w Wietnamie. Wykonanie praktycznie "prosto z pudła", bez użycia zestawów waloryzujących, z niewielkimi moimi przeróbkami. Był to mój trzeci model w karierze, po prawie 20 latach przerwy, pierwszy, który odważyłem się pokazać publicznie, pierwszy, z jakim wystartowałem w jakimkolwiek konkursie. Generalnie sporo rzeczy było po raz pierwszy... Zmagania z modelem zostały przedstawione w wątku warsztatowym. Zapraszam do oglądania i oceny. Najpierw dwa zdjęcia przy sztucznym oświetleniu: Korzystając z pięknej popołudniowej pogody postanowiłem przenieść się w plener: Kilka zbliżeń, bezlitośnie ujawniających braki mojego wykonania: Korzystając z ładnie zachodzącego słońca zrobiłem jeszcze kilka ujęć: Na koniec najładniejsze (wg mnie) zdjęcie: Model dostarczył mi sporo frajdy przy jego budowie. Jak na moje umiejętności, to jestem zadowolony z uzyskanego efektu, choć nie wszystko wyszło tak jak chciałem. Najważniejsze, że udało mi się skończyć model - i to jest dla mnie już wygraną w tym konkursie. Dziękuję wszystkim wspierającym mnie radami w wątku warsztatowym. Edytowane 31 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Model bardzo ciekawie i dużo lepiej wykonany, niż moja Cobra. Podobają mi się ugięte łopaty wirnika. Ładnie siadły kalki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Ładny model z gównianego zestawu. świetnie położone kalki, fajny brudzing. Gdybyś jeszcze lepiej pomalował krawędź miedzy czarną ramą kabiny a burtą , to byłoby super. Jak sie da to to popraw, bo strasznie ten element psuje efekt, który jest bardzo przyzwoity. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Dodaj w pierwszym poscie regulaminowego linka do relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Gdybyś jeszcze lepiej pomalował krawędź miedzy czarną ramą kabiny a burtą , to byłoby super. Jak sie da to to popraw, bo strasznie ten element psuje efekt, który jest bardzo przyzwoity. Dzięki za info. Zauważyłem to dopiero na zdjęciach, na pewno to poprawię, niestety nie zdążę zrobić już drugiej galerii... Wczoraj stwierdziłem też, oglądając inne galerie, że Cobra zasługuje na ładną winetkę. Do konkursu już nie zdążę, ale jak ją zrobię, to dołożę fotki do galerii już po konkursie. Dodaj w pierwszym poscie regulaminowego linka do relacji. Link był, tylko trochę słabo widoczny. Poprawiłem - teraz powinien każdy zauważyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi