czolgista86pl Napisano 31 Stycznia 2020 Napisano 31 Stycznia 2020 Po dłuższej nieobecności i perturbacjach wracam z warsztatem i tu nie ma niespodzianki kolejnego czołgu z Rosji. Kolejny T-55 jak podaje producent AM2, choć może wkraść się błąd ze strony firmy z oznaczeniem wersji. Zdecydowałem się na węgierski wariant, bo fajniej wygląda. Jedyne co może zmienię to zestawowa lufa, na tą z RB. Chocuaz metalowy zamiennik jest gładki, a zestawowy ma takie pierścienie więc pewności jeszcze nie mam. Na ten moment tyle zdobione. Cytuj
czolgista86pl Napisano 3 Lutego 2020 Autor Napisano 3 Lutego 2020 Góra wanny na sucho z dołem, póki nie ma układu jezdnego. Wieża w trakcie prac i wiem muszę usunąć ślady po kleju. Cytuj
czolgista86pl Napisano 3 Lutego 2020 Autor Napisano 3 Lutego 2020 Okład jezdny jest na miejscu. Cytuj
Michal_G Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Wrzuć fotki zrobione w poziomie (najlepiej prostopadle do burty) żeby układ gąsienic było widać. T-55 mają bardzo charakterystyczny zwis gąsienic, warto się do uzyskania go przyłożyć, a na na fotkach "skosem z góry" nie widać jak ci wyszedł. Cytuj
czolgista86pl Napisano 4 Lutego 2020 Autor Napisano 4 Lutego 2020 W modelu Revella zwis jest uzyskany z automatu. Producent tak zagiął górny odcinek gąsienicy, iż nie trzeba się męczyć (jak choćby z gumowymi w Trumpku). Cytuj
Michal_G Napisano 4 Lutego 2020 Napisano 4 Lutego 2020 Dokładnie o taki efekt chodziło, Revell jak widzę przyłożył się tu do sprawy. Działaj dalej! Cytuj
czolgista86pl Napisano 5 Lutego 2020 Autor Napisano 5 Lutego 2020 No i po dodaniu bocznych fartuchów zwisu nie widać. Grunt, że jest prawidłowy. Cytuj
czolgista86pl Napisano 9 Lutego 2020 Autor Napisano 9 Lutego 2020 (edytowane) Edytowane 9 Lutego 2020 przez czolgista86pl Cytuj
Michal_G Napisano 11 Lutego 2020 Napisano 11 Lutego 2020 Wolniej maluj, więcej cieńszych warstw farby, z odstępem między nimi. Cytuj
kryspacz Napisano 11 Lutego 2020 Napisano 11 Lutego 2020 Tak z ciekawości, bo nie znam tych pojazdów - planujesz usunąć szew i nadlewki z lufy i beczek, czy tak jest w oryginale? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi