czsochaj Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Fajny model, wszystko pasuje jak klocki Lego. Wystarczy wycinać i niemalże tylko sklejać. Miałem trzy wersje malowania. Wybrałem malowanie szare, może mało ciekawe, ale nad takim malowaniem należy popracować ,żeby model rzucał się w oczy. Z ciekawostek; model posiada metalową wannę podwozia, czy dodaje to uroku modelowi ?nie wiem, ale na pewno wagi. Moim zdaniem ten dodatek mógłby być plastikowy. Postanowiłem go zrobić lekko na cukierka, tak jak podoba się ,a ma się do oryginału niewiele wspólnego. Ładniutko, czyściutko, fajniutko, ale mnie tak modele się nie podobają ,a wiem ,że żadna sztuka zrobić taki model wychuchany ,wycacany, wypiękniony. Co by nie być gołosłownym ,na razie robię model w tym stylu. Nie brudzę, nie nanoszę śladów eksploatacji, odbiegam od rzeczywistości i z tego co widzę na filmach ,na Planete ,czy Discovery, lub na zdjęciach dokumentalnych ,ma się niewiele wspólnego. Robię tak jak się podoba, to jest moja prowokacja, każda inna odsłona będzie według waszych wskazówek. To na razie wszystko. Piszcie mi jak mam dalej robić tego Tygrysa bo na razie to go zrobiłem tak: P.S. Krzyże będą malowane numery taktyczne to kalkomania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Witaj ja sie nieznam na brudzeiu i tesz robie modele podobnie jak ty ale Fajnie pocieniowałeś tego tigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Witaj ja sie nieznam na brudzeiu i tesz robie modele podobnie jak ty ale Fajnie pocieniowałeś tego tigera Ja się nie znam na polskiej pisowni, ale pisz poprawnie, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 O! Cztery-ósemka! Jak miło. Właśnie na coś takiego czekałem. Siadam i oglądam. Tylko powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roberto Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Postanowiłem go zrobić lekko na cukierka Eee...pobrudź, obij i sponiewieraj tigera. Na ostfroncie nie było lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi