czsochaj Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Fajny model, wszystko pasuje jak klocki Lego. Wystarczy wycinać i niemalże tylko sklejać. Miałem trzy wersje malowania. Wybrałem malowanie szare, może mało ciekawe, ale nad takim malowaniem należy popracować ,żeby model rzucał się w oczy. Z ciekawostek; model posiada metalową wannę podwozia, czy dodaje to uroku modelowi ?nie wiem, ale na pewno wagi. Moim zdaniem ten dodatek mógłby być plastikowy. Postanowiłem go zrobić lekko na cukierka, tak jak podoba się ,a ma się do oryginału niewiele wspólnego. Ładniutko, czyściutko, fajniutko, ale mnie tak modele się nie podobają ,a wiem ,że żadna sztuka zrobić taki model wychuchany ,wycacany, wypiękniony. Co by nie być gołosłownym ,na razie robię model w tym stylu. Nie brudzę, nie nanoszę śladów eksploatacji, odbiegam od rzeczywistości i z tego co widzę na filmach ,na Planete ,czy Discovery, lub na zdjęciach dokumentalnych ,ma się niewiele wspólnego. Robię tak jak się podoba, to jest moja prowokacja, każda inna odsłona będzie według waszych wskazówek. To na razie wszystko. Piszcie mi jak mam dalej robić tego Tygrysa bo na razie to go zrobiłem tak: P.S. Krzyże będą malowane numery taktyczne to kalkomania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted March 31, 2008 Share Posted March 31, 2008 Witaj ja sie nieznam na brudzeiu i tesz robie modele podobnie jak ty ale Fajnie pocieniowałeś tego tigera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted March 31, 2008 Author Share Posted March 31, 2008 Witaj ja sie nieznam na brudzeiu i tesz robie modele podobnie jak ty ale Fajnie pocieniowałeś tego tigera Ja się nie znam na polskiej pisowni, ale pisz poprawnie, proszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar2r Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 O! Cztery-ósemka! Jak miło. Właśnie na coś takiego czekałem. Siadam i oglądam. Tylko powodzenia życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberto Posted April 1, 2008 Share Posted April 1, 2008 Postanowiłem go zrobić lekko na cukierka Eee...pobrudź, obij i sponiewieraj tigera. Na ostfroncie nie było lekko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts