FAHR Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Model przeleżał w stanie 40% ukompletowania przez około 4 lata na szafie, zbierając tylko kurz. Za namową żony postanowiłem zrobić z tym porządek i w ciągu 3 dni posklejałem go do kupy i pomalowałem, nie wdając się już w dalsze przeróbki. Teraz będzie zbierał kurz w gablocie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted February 2, 2020 Share Posted February 2, 2020 Całkiem ładny. Parę drobnych uwag "czepialskiego": - lina z tyłu (ostatnia fotka) nienaturalnie wygięta. To się tak nie ułoży, w naturze sztywność giętna liny jest "okołozerowa". Chyba była ukształtowana do przełożenia przez belkę do wyciągania z błota, której trochę brakuje - kopeć przy wydechach nawet jak na rosyjskie diesle moim prywatnym zdaniem ciut nadmierny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted February 3, 2020 Author Share Posted February 3, 2020 Belki nie ma, bo na algierskiej pustyni nie ma błota;) Diesel lubi dymić, a chciałem jeszcze dodać zacieki z oleju. Liny mają dość delikatny łuk, one tak jeżdżą w takim ustawieniu zaczepione o tylne haki i zaczepy na błotnikach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts