tuchaj Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Witam wszystkich fanów plastików. Przedstawiam swój pierwszy w życiu model plastikowego okrętu. Dlaczego ten? a bo dostałem go od syna na urodziny, w prezencie. Zawsze kleiłem tylko kartony i tu testowałem sam siebie. 40 lat temu kleiłem trochę samolotów plastikowych, ale to były inne czasy. Wiem już po obejrzeniu tutejszych relacji, że malowanie modelu mocno odbiega od dobrych standardów, ale i tak miałem frajdę z klejenia . Co do italeri, to jestem mile zaskoczony ilością i dokładnością detali przy tej skali. Miałem niewiele okazji do poprawiania czegokolwiek. Malowanie robiłem dedykowanym zestawem Italeri, dokupiłem tylko podkład na dno, szpachlówkę i lakier matowy bezbarwny z Tamiyi . Efekt moich działań na zdjęciach. Krytyka i doradzanie mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 (edytowane) Jak na pierwszy model nie jest źle pamiętaj że kolejne będą coraz lepsze ! Tak na szybko dwie ogólne uwagi: 1) Mam wrażenie że malowałeś za gęstą farbą. Rozcieńczałeś ją w ogóle? 2) Olinowanie z nici to bardzo kiepski pomysł ! Poprzeglądaj warsztaty w skali 700 na forum bo sporo sprawdzonych patentów chłopaki pokazują, ale chyba taki najbardziej uniwersalny to żyłka odpowiedniej grubości (ze sklepu wędkarskiego) Edytowane 6 Lutego 2020 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Marca 2020 Share Napisano 29 Marca 2020 jest OK. Czekamy na kolejne ! a w kolejnych : może nieco cieńsze olinowanie. Polecam poćwiczyć drucik namawiam do malowania aero. iż zachęcam do położenia relingów - one zawsze dodają uroku Ważne, że model sprawił Ci frajdę. O to w zasadzie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi