maciekw Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Link do relacji: viewtopic.php?t=6065 Projektu nie skończyłem, ale f.) Umieszczenie zdjęć w „Galerii konkursowej” będzie warunkiem poddania modelu pod ocenę i ujęcia go w ankiecie. Model nie musi być ukończony. Jeżeli ktoś z Was dojdzie do wniosku, ze się np. nie wyrobi, a będzie w stanie zaprezentować swoją twórczość tak, żeby zainteresować kogoś nieukończonym modelem, nie widzimy przeciwwskazań przed umieszczeniem czegos takiego w galerii. Ponieważ nie miałem czasu samemu zrobić wczoraj zdjęć (zbyt dużo czasu spędziłem nad pisaniem programu na studia), zrobił je za mnie tata. Jak dobrze pójdziz to wrzucę jeszcze kilka, bo te są tragiczne. Z modelu nie jestem zadowolony, zrobiłem zbyt mocnego washa, zmył mi się sidolux razem z farbą oraz pojawiło się kilka innych problemów pod koniec (głównie spowodowanych pospiechem/chęcią wykonania modleu "na czas"). Jak wrócę na weekend do domu to najprawdopodobniej wrzucę model do cleanluxu i zacznę malowanie od początku. A teraz 3 marne fotki: Dodam jeszcze, że model wykonywałem praktycznie co drugą sobotę po około 2 godziny. Jeszcze dodam, że moimi wszystkimi faworytami są ci, którzy zakończyli swoje p[rojekty i zamieścili zdjęcia w galerii. Wiedzcie jeszcze, że niewiele rzeczy cieszy mnie tak jak komentarze (ale tylko te konstruktywne ) To by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Fajnie że zabrałeś się za współczesny model. Jak go skończysz to będzie sie ładnie prezentować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Gratulacje pięknego modelu!! mnie sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brat KRUGER-a Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Ekstra model, podobają mi się te 2 ludziki co podają sobie pocisk. Ogólnie model jest ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Najwiekszym minusem calej prezentacji sa figurki, natomiast najwiekszym plusem sa tez figurki, a dokladnie chodzi o to z jakiej odleglosci sie na nie patrzy. Generalnie na tych wiekszych oddaleniach, pokazujacych calosc to wyglada to super. Naprawde dodajac figurki i aranzujac taka fajna, prosta scenke bardzo ozywiles model. Natomiast minus daje za malowanie figurek, szczegolnie twarzy. Wiem, ze nie jest to proste, ale moze nastepnym razem bedzie lepiej. Poczytaj sobie o farbach olejnych dla plastykow. Narazie darowalbym sobie malowanie ust. A oczka osobiscie maluje tez olejami rozcienczonymi w white spirit, pozwala to na jakotaka korecje i o wiele lepiej te farby sie nakladaja. Ps. Zanim zmyjesz farbe zrob zdjecia w swietle zarowym. Generalnie modele w takim swietle lepiej wygladaja, zwlaszcza te z mocnym washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Zgodzę się z przedmówcami. Model nietuzinkowy i niebywale ciekawy. Fajnie wykonany, z blaszkami, ogólnie pozytywny. Tylko niestety, figury trochę straszą. Ja wiem, że Tamiya robi ogólnie kiepskie figurki, ale trochę przesadziłeś z twarzami Szczerzą zęby i mają wytrzeszcz oczu No i mam jeszcze jedno pytanie. Czemu te 'ludziki' mają na rękach białe rękawiczki? Pytam, bo po prostu... nie wiem. I jeszcze jedna kwestia - trochę chyba cuś nie tak poszło z fakturą farby, bo na niektórych zdjęciach wydaje mi się niejednolita - miejscami mat, a reszta połysk (półmat). Tak, jakby coś leżało na modelu w momencie pryskania werniksem. Ale może mi się tylko wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 28 Lipca 2008 Autor Share Napisano 28 Lipca 2008 Dziękuję za pozytywne komentarze. Natomiast minus daje za malowanie figurek, szczegolnie twarzy. Z tych figurek już 4 razy zmywałem farbę (po pomalowaniu twarzy), bo było tragicznie (może trudno to sobie wyobrazić, ale jednak). Zanim zmyjesz farbe zrob zdjecia w swietle zarowym. Nie lubię robić zdjęć w świetle żarowym, ale spróbuję. Szczerzą zęby i mają wytrzeszcz oczu Nie wszyscy. Ci dwaj, co podają sobie pocisk oraz ten opierający się o czołg nie mają wytrzeszczu. będę musiał w takim razie zrobić lepsze zdjęcia. Czemu te 'ludziki' mają na rękach białe rękawiczki? Pytam, bo po prostu... nie wiem. Tak się w Japoni pracuje. W białych rękawiczkach, nawet w wojsku przy ładowaniu pocisków do czołgu. trochę chyba cuś nie tak poszło z fakturą farby, bo na niektórych zdjęciach wydaje mi się niejednolita - miejscami mat, a reszta połysk (półmat). Wydaje mi się, że to kwestia oświetlenia, ale to wyjdzie na nowych zdjęciach. Na żywo wygląda dobrze i nie zauważyłem czegoś takiego. Jednak zwykle sporą ilość swoich błędów widzę dopiero na zdjęciach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi