maciekw Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Witam. Właśnie zaczynam swoją pierwszą relację . Budowę planuję zacząć po sesji. Docelowo ma powstać dioramka/winietka. Regulaminowy Inbox: Całkiem nieźle odwzorowane gąsienice (niestety nie są produkowane metalowe/plastikowe do detalizacji) W modelu jest odwzorowana faktura mat antypoślizgowych oraz faktura stali jakiejśtam Blaszki od Eduarda Standardowe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Efekt prac an wczoraj. Wykonane całe zawieszenie. Wklejone błotniki. Tak wiem, dwa elementy na zdjęciu są krzywo. Już poprawione Wklejone kratki. Na jednej kratce znalazł się jakiś paproch. Trzeba jeszce potraktować debonderem. W między czasie wykonałem jeszcze uchwyty i klamki. Zdjęcia wrzucę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Witam. Widzę, że mało osób ogląda moją relację (licznik wyśietleń: 180). Efekt prac na niedzielę. Wykonane klamki i uchwyty. Wszędzie jest pełno paprochów i innych zabrudzeń. Niestety model wymaga potraktowania debonderem. Gdzie go można kupić w Rzeszowie? Lampy nie są jeszcze do końca przyklejone. Dalsza częśc inboxu. Linka o Eureka XXL. Czeka mnie jeszcze dużo poprawek. Zastanawiam się jeszcze w jakim kolorze jest podwozie: zielone czy brązowe. W internecie nic nie znalazłem. Chyba moja relacja jest nudna/ma nieciekawy temat bo ma zerową niemal oglądalność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Hej, ja teraz dopiero zakuuumałem, ze jest taki temat, wcześniej musiałem przeozyć popracuj nad czystością przyklejania małych elementów wtedy będzie naprawde super Pozdroo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 no bardzo fajnie sięzapowiada ale tak jak kolega Lucas HS powiedział pracuj nad dokładnością przyklejania małych elemętów a bedzie super tak to nie mam zastrzezeń model bardzo fajnu czekam na następne foty i jestem ciekaw czy sie wyrobisz do końca konkursu bo ci naprawde mało czasu zostało powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 popracuj nad czystością przyklejania małych elementów Dokładnie, zgadzam się w 100% Widzę, że mało osób ogląda moją relację (licznik wyśietleń: 180). Czołg nowoczesny w dodatku japoński, niektorzy mogą nie wiedzieć o jego istnieniu. Temat trochę egzotyczny, nie mowię nieciekawy albo nudny, ale nietypowy. Fajnie, że dokładasz blachy bo da to revell efekt. Niemniej zwroć uwagę na czystość klejenia, bo aerograf Ci tego nie skryje. Dobra jakość fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Staram się czysto kleić małe elementy, ale nie zawsze wychodzi. Do tego brak debondera, ale chyba już wiem, gdzie kupić (pewności nie mam). Pozatym nie wiem dlaczego, ale plastik zmienia swój kolor po przeszlifowaniu/obcięciu, ale nic więcej się z nim nie dzieje. Pierwszy raz widzę coś takiego. Zaskakuje mnie to szczególnie przy tym producencie. Mam nadzieję, że zdążę, ale ferie mi się skończyły (choć formalnie trwają, a zaczęly się wczoraj ) bo właśnie dowiedziałem się, że ma niezdany egzamin , a poprawa odrazu po feriach a do tego 2 zaliczenia, nauka C i C++ na po feriach. Ech życie studentów nie rozpieszcza. Przyznam rację, że ten czołg jest mało znany, mam problem ze znalezieniem jakichkolwiek sensownych zdjeć w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 Efekt prac sobotnio/niedzielnych. Dopiero dzisiaj miałem czas. Wykonane uchwyty na błotnikach. Nie zauważyłem wcześniej, że jest krzywo, ciekawe... Ale pewnie efekt robienia modelu po nocach. Tu do poprawki Przyklejone błotniki Po powrocie czeka mnie dużo poprawaiania. I to cieszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Wielki plus za temat- współczesny, i do tego mało znany a to oznacza, że chociaż czymś się wyróżnisz z tłumu. Widzę, że mało osób ogląda moją relację (licznik wyśietleń: 180). Zmień nazwę na Pzkpf. coś tam coś tam , to od razu licznik zgłupieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 Nie będę się bawił w taką zmianę nazwy, bo niestety jest to niezgodne z regulaminem (o ile się nie mylę). A licznik pokazuje już 370! Może lepiej, że prowadzę relację z mało znanego tematu, ale w niemieckiej pancerce nie czuję się za dobre i do tego jej "za duża popularność", żeby nie powiedzieć monotematyczność relacji z tej [niemieckiej] serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Po prostu jak się buduje współczesną pancerkę, to trzeba się przyzwyczaić do małej popularności relacji. Ale ja Twoją budową śledzę z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 maciekw na tych strocnach jest trochę ciekawych zdjęć Type 90, może troszkę to Ci pomoże: http://fas.org/man/dod-101/sys/land/row/type-90.htm http://www.enemyforces.com/tanks/type90.htm http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=120512 http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=24113&page=2 Szukaj głównie na militaryphotos, tam powinieneś znaleźć to co Cię interesuje. Ps. Ja wolę ich II wojenne czołgi ale i za ten masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Fajnie sa pomalowane te F-15 na tych zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Dzięki napewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 2 Marca 2008 Autor Share Napisano 2 Marca 2008 (edytowane) Oto efekt niektórych z wczorajszych prac: Wygląda na to, że siatka jest krzywo To jeszcze nie skończone: Zakończyłem też prace nad częscią jezdną. Wszystko poszpachlowane, poszlifowane, wykąpane debonderem. Za 2 tygodnie będę malował podkładem. Uwagi mile widziane. Pozdrawiam. Edytowane 3 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Marca 2008 Share Napisano 2 Marca 2008 Jak pomalujesz model podkładem to z pewnością zauważysz kilka(-naście, -dziesiąt) malutkich babolków. Wtedy papierek 600 i wio Jak się okaże, że wszystkie mikro-wady zostały usunięte efekt będzie naprawdę....powalający!! Bo zapowiada się świetnie, maluj szybko tym podkładem NIe mogę się doczekać, bo temat masz strasznie interesujący Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 20 Marca 2008 Autor Share Napisano 20 Marca 2008 Tydzień temu pomalowałem podkładem. Usunąłem wszystkie zauważone błedy. Dzisiaj pomalowałem jeszcze raz. Oto efekty (oczywiście wszelkich paprochów w kolejnej warstwie podkładu już nie ma): Poprawiłem też jeszcze raz narzędzia (po sesji zdjęciowej) To też poprawiłem (zorientowałem się po sesji zdjęciowej): Wykonałem dzisiaj preshading: Wyszedł całkiem nieźle. I na podwoziu: Oczywiście skończyła mi się czarna farba. Jutro maluję kamo, a dzisiaj jeszcze kończę wieżę. (licznik wyświetleń 803, nieźle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Skończyłem sklejać wieżę. Nad klapą trzeba jeszcze popracować Jeszzce drobana kąpiel debonderem i kładę podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 Wykonałem kamo. Maskowanie oczywiście Blu Tack. Czekają mnie jeszcze drobne poprawki, detale i wash. Bardzo proszę o komentarze i wyłapywanie błędów (w szególności merytorycznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Kibicuje, kibicuje Czujnik meteo jakis taki krzywy na fotce wyszedl... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 25 Marca 2008 Autor Share Napisano 25 Marca 2008 I był krzywo, już poprawione + wygładzone z kurzu papierkiem 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Powiem tyle, w zimowym konkursie z pancerki ,dla mnie liczą się tylko Twój Type 90 , no i Stryker Przemka R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Marca 2008 Share Napisano 25 Marca 2008 Bardzo sympatyczna taczanka, kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Mogę mieć problem ze skończeniem na czas, gdyż wczoraj jak malowałem sido to kompresor stał się "kaput" (zepsuty). Wypadł bolec przekazujący energię z silnika na tłoki, a potem ten sam bolec wypadł mi jeszcze 4 razy podczas dalszego malowania sidoluxu. Na szczęscie dostałem obietnicę, że kompresor będzie sprawny jak wrócę do domu na weekend. Disiaj zabrałem się za washa, ale okazało się, że w jednym miejscu warstwa była za cienka i po chwili się poprostu starła. Będę musiał miejscowo poprawiać. Btw zabrałem się za figsy, mają już pomalowane twarze, zdjęcia dam w sobotę rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Tak patrze i cos mi sie wydaje ze troszke za grubo polozyles farbe na kamo (swoja droga bardzo ladne) bo pre-shading wcielo, ja zrobilem ten blad i okazalo sie ze musze farbe bardziej rozczienczyc zeby tak nie kryla za pierwszym razem. Bardzo ladna konstrukcja, gdyby nie strach przed gaskami to i moze sam bym cos takiego wydlubal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi