Buka Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Cześć, kilka dni temu skończyłem poniższy model. Pierwszy raz bawiłem się z aerografem i weatheringiem. Imo wyszło całkiem sensownie. Plan na model był taki, aby zrobić go mocno "brudnym" od deszczu, błota itp. Planuję jeszcze nałożyć chemii na błoto żeby sprawiało wrażenie mokrego. Na pewno mam do poprawki brudzenie kalkomanii, bo jest zbyt czysta w porównaniu do całej reszty i zastanawiam się jeszcze nad gąskami. Konstruktywna krytyka mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 (edytowane) Największe ale to brak zimmeritu. Model Dragona chyba, prawda? Błoto takie jednorodne, model wyszedł ciemny, sporo detali nie pasuje (skąd pomysł na te gąsienice na przodzie nadbudowy?)... No ale generalnie "trzyma się kupy" Edytowane 11 Lutego 2020 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buka Napisano 11 Lutego 2020 Autor Share Napisano 11 Lutego 2020 Teraz, enten napisał: Największe ale to brak zimmeritu. Model Dragona chyba, prawda? Błoto takie jednorodne, model wyszedł ciemny... No ale generalnie "trzyma się kupy" Niee, Revella - nie było zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Czyli stary przepak Italeri. Zimmerit generalnie można dorobić samemu lub zakupić gotowy np. firmy Atak. Myślę, że przy tym modelu to nie warto - to skundlony Ferdinand z Elefantem. Merytorycznie leży i kwiczy ale Twoje wykonanie z pudła całkiem całkiem. Co następne na warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buka Napisano 11 Lutego 2020 Autor Share Napisano 11 Lutego 2020 Dostałem w prezencie flakpanzer geparda, Tamiya, więc będę z tym ruszał. Myślałem o tym zimmericie, ale bardziej skupiłem się przy tym modelu na pierwszym malowaniu aero i pierwszych większych próbach weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 11 Lutego 2020 Share Napisano 11 Lutego 2020 Fajny ale, kola I wew strona gasienic ublocona a zew strona czysta prawie jak z fabryki. Antenna zestawowa jest za gruba, mozesz uzyc drutu o mniejszej srednicy lub rozciagnac kawalek ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi