Messer Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 Witajcie, Kolejny projekt, który już od jakiegoś czasu chodził mi po głowie. Model Lindberga to bardziej zabawka niż model ale... to chyba jedyna dostępna dakota na rynku, więc... Producent nie daje przednich przeźroczystych kloszy. Zamiast tego otrzymujemy chromowane plastiki z namalowanymi kierunkami: Trochę szukania po internecie, polistyrenu i milliputa i zrobiłem przednie odbłyśniki - na zdjęciach jeszcze przed szlifowaniem. Potem doszły klosze z giętej na ciepło 1mm pleksi: A następnie faktura, pomarańcz na kierunki i obrysy w jednym oraz uszczelki pomiędzy kloszami: Szału nie ma, ale i tak lepiej niż zestawowe chromy... Tyne odbłyśniki ( szumnie powiedziane) też powstały ale w wersji baaaardzo ubogiej. Tylne klosze zmyłem z fabrycznych kolorów ( różowawe z namalowanymi białymi paskami ) i pomalowałem od nowa: Kasta w podkładzie w całości: Kolejnym krokiem było zrobienie pałąków na tył paki ( jeszcze przed szpachlowaniem): Ostatnim etapem było oszklenie - usunąłem wycieraczki: Oraz pomalowałem tylne szyby - kolor nieprzypadkowy, ale o tym w kolejnych aktualizacjach: Tymczasem kasta czeka na kolory bazowe oraz maski. Pozdrawiam Messer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Chyba się zapomniałeś dorabiając klosze i ściąłeś je na prosto i teraz masz szparę przy grillu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) Nie Jakubie, to krok przemyślany. W oryginale między kloszem a grilem idzie jeszcze szeroka uszczelka/plastik - dorobię ją przed składaniem w całość Edytowane 15 Lutego 2020 przez Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Lutego 2020 Share Napisano 15 Lutego 2020 Nawet jeśli to ta lampa na zdjęciu które załączyłeś, nie jest prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Lutego 2020 Autor Share Napisano 15 Lutego 2020 (edytowane) Ale ja nigdzie nie napisałem, że jest prosta... Moje klosze główne wchodzą pod grill, więc nie było sensu ich docinać do kształtu grila ( naturalnie go tworzy ) a na kierunku wejdzie uszczelka. Jak będzie za mało to dorobię pomarańczowe trójkąciki - to nie problem Edytowane 15 Lutego 2020 przez Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Lutego 2020 Share Napisano 16 Lutego 2020 Kolejny ciekawy projekt się zapowiada, dobry pomysł z tymi kloszami wyjdzie to na duży plus dla modelu, rollbar na pake również fajny mam nadzieję, że halogeny również będą? Ciekaw jestem co z tego wykombinujesz szczególnie, że to pickup no i MOPAR Jakbyś zmieniał opony, to te chętnie przygarnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 Damian - będą halogeny, tylko jeszcze zastanawiam się nad ich kształtem ( okrągłe czy prostokątne ). Tymczasem doszły maski - wielkie dzięki Solo . Dakota zyskała kolory bazowe i po ściagnięciu wspomnianych masek wygląda tak ( jeszcze drobne retusze ): Pozdrawiam Messer 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Marca 2020 Autor Share Napisano 2 Marca 2020 Ostatni kolorek na karoserii - najciemniejszy szary na nakładkach nadkoli, elementach zderzaków oraz wnętrzu paki: Wybaczcie za tło... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 Już za chwileczkę, już za momencik... Szyby dostały cienie a podszybie kolor: Wnętrze w dwóch kolorach, mocno wycieniowane bo... nie chciało mi się maskować Doszły halogeny, światło stopu i tylne klosze ( w kloszach żarówki ): I rzut oka na całość: Pozdrawiam Messer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Marca 2020 Autor Share Napisano 9 Marca 2020 Model skończony, zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onimalap Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Wow, Swietna robota z lampami. Jestem pod wielkim wrazeniem. Lampy wygladaja 100 razy lepiej niz to co zaserwowali w standardzie. Klosze znalazles gotowe czy sam robiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Onimalap sam robiłem z 1mm przeźroczystej plexi, giętej na ciepło do kształtu. Następnie wyryłem linie podziałowe i wewnętrzne kloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi