General Napisano 18 Lutego 2020 Share Napisano 18 Lutego 2020 Witam Jakiś czas temu zakupiłem od mojego serdecznego przyjaciela, za flaszkę dobrej whisky, kompresor do aerografu z butlą. Model TC-20T (chyba? zdjęcie w załączeniu). Mam problem z zaworem regulującym dopływ powietrza do aerografu. Był wyjęty i szczerze nie wiem jak go zamontować. W woreczku kolega załączył trzy części (fotka w załączeniu). On sam nie pamięta jak to było zamontowane. Ja osobiście nie miałem wcześniej jeszcze styczności z takim urządzeniem, dlatego liczę na waszą pomoc, gdyż chcę zacząć swoją przygodę z malowaniem aerografem. Z góry dziękuję za każdą pomocną poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 Próbowałem na kilka sposobów ale poległem. Rozumiem, że przy kręceniu zaworem któryś z elementów powinien dociskać dno tej wnęki, co wtedy daje ciśnienie do aerografu, ale mam wrażenie, że albo nie mam pojęcia jak to poprawnie zmontować, albo brakuje tam jeszcze jakiejś części. Czy ktoś z was ma podobny kompresor i wie jakie elementy wchodzą w skład tego zaworu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Lutego 2020 Share Napisano 19 Lutego 2020 Raczej ludzie mają zestaw w całości.Nie wiem dlaczego dostałeś go w częściach ten reduktor.Ktoś rozmontował go celowo albo dla zabawy.Jeśli masz z tym problem nowy taki to koszt 30paru złotych albo lepsze za jakieś 50zł. Znalazłem na allegro cena w sam raz;Tego olej zostaw na części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 Dzięki za poradę. Mam nadzieję, że będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Lutego 2020 Share Napisano 19 Lutego 2020 5 minut temu, General napisał: Dzięki za poradę. Mam nadzieję, że będzie pasował. W razie czego przed zakupem upewnij się u sprzedającego ,że wszystko jest tak jak potrzebujesz czyli wejście i wyjście 1/4" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 19 Lutego 2020 Autor Share Napisano 19 Lutego 2020 U mnie chyba jest potrzebne 1/8" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Lutego 2020 Share Napisano 19 Lutego 2020 11 minut temu, General napisał: U mnie chyba jest potrzebne 1/8" Spoko potrzebujesz nypla redukcyjnego poszperaj ja znalazłem tak pierwsze z brzegu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 Filtr z reduktorem zamówiony i wymieniony. Teraz wszytko działa. Dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi