Luzak Napisano 19 Lutego 2020 Share Napisano 19 Lutego 2020 Cześć, Zacząłem kolejny model. Jest to Nissan 350Z, którego postaram się zrobić jako replikę auta mojego wujka. Wjadą felgi Volks Racing GTS i może coś jeszcze, czekam na fotki oryginału. Póki co zacząłem dłubać podwozie według kolorystyki z instrukcji, ale parę rzeczy będzie do przemalowania. Koła tylko chwilowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 19 Lutego 2020 Share Napisano 19 Lutego 2020 Coś czuję, że odejdziesz od modelarstwa wojskowego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 12 Marca 2020 Autor Share Napisano 12 Marca 2020 Cześć, Temat nie upadł a tylko przez jakiś czas został zawieszony z braku fotek oryginału. Fotki dostałem i mogę działać dalej. Przemalowalem niektóre detale ale co najważniejsze wziąłem się za przerabianie wydechu bo ten w samochodzie który chce odwzorować nie jest seryjny. Z rzeczy z którymi będę musiał jakoś żyć to za duży tłumik końcowy, chociaż i tak trochę go zmniejszyłem, oraz nieco inne umiejscowienie katalizatorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 Witam, Dawno mnie nie było a to dlatego, że praktycznie od marca nie miałem dostępu do modelu. Zmieniłem nieco koncepcje i nie bedzie to jak zapowiadałem replika konkretnego egzemplarza z racji braków w umiejętnościach. Po powrocie do modelu dokończyłem podwozie i zmieniłem kolor felg na czarny połysk. Malowanie felg było troche wymuszone, ponieważ oryginalna farba na felgach miała pare rys i odprysków. Zacząłem też składać wnętrze, oraz prysnąłem warstę kontrolną na bude, którą niestety muszę jeszcze poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 7 Października 2020 Share Napisano 7 Października 2020 Andrzeju, Piszesz o jakimś uszkodzeniu na lakierze na felunku. Możesz coś więcej w tym temacie zdradzić? To uszkodzenie było na oryginalnej feldze czy już pomalowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 7 Października 2020 Autor Share Napisano 7 Października 2020 Uszkodzenia były na felgach oryginalnych i widać to nawet na fotce z pierwszego postu. wyglądało to jakby ktoś przywalił felgą w krawężnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 8 Października 2020 Share Napisano 8 Października 2020 Faktycznie, Zmiana jak najbardziej fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 Witam, powoli zbliżam się do końca budowy modelu. układ kolorów jaki wybrałem to gunemtal wykończony pólmatem, oraz dach i lusterka w czarnym połysku. Dach muszę poprawić, ponieważ w trakcie polerowania uszkodziłem powłokę paznokciem. cały model poskładany na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 Z pewnością lepiej niż poprzednim razem, choć czarny na dachu fatalny. Ale jest progres, a to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 Dach do poprawy i polerki albo do położenia clearu na lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 23 Października 2020 Autor Share Napisano 23 Października 2020 Dorotka, Toled. Przecież napisałem wyraźnie, że dach będę poprawiał jeszcze ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 1 godzinę temu, Luzak napisał: Dorotka, Toled. Przecież napisałem wyraźnie, że dach będę poprawiał jeszcze ;). Napisałeś o uszkodzeniu lakieru paznokciem, a mnie - i chyba innym też - chodzi o jakość jego położenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luzak Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Tak wiem, że Wam chodziło o sam lakier który faktycznie nie jest idealny. Jednak niezależnie od przyczyny lakier i tak będzie poprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi