Trojan Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 Nowy projekt. Auto w specyfikacji GT1 ale w cywilnych barwach. Przeróbka na straßenversion jest zbyt skomplikowana choć mnie kusiło po CLK GTR. Więc pozostanie wersja Track Day GT1 Wybrany kolor z grubsza pasujący: Na pierwszy ogień idzie silnik. A, że lubię dłubaninę to będzie masa zaplatania kabelków i dodatków. Jest bieda z dodatkami więc jedyne blaszki pochodzą od Studio27. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Kwietnia 2020 Share Napisano 1 Kwietnia 2020 A może jednak ta wersja drogowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2020 Silnik prawie gotowy. Do wykonania zostało tylko okablowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stefanrsko Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Wygląda genialnie, zazdroszczę warsztatu i umiejętności. Niebawem biorę się za swój pierwszy model (911 GT2 Clubsport) i mocno mnie zainspirowałeś do działania. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Zbieram moją szczękę z podłogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Silnik gotowy. Zostało tylko umieszczenie na miejscu i dopięcie kilku kabelków. Imitacja elastycznej rury. Oplot z miedzianego drucika. Nie mogłem sobie poradzić z równymi odstępami więc nawinąłem ciasno podwójny drucik. Następnie odwinąłem jeden. Wyszło nie najgorzej Przegroda termiczna wykonana tradycyjnie ze sreberka z paczki papierosów. Fotel pomalowany teksturą z ZeroPaints. Bardzo przyjemnie to wygląda. Siedzisko i oparcie wyłożone samoprzylepnym zamszem. Carbonowa kalka na pleckach fotela Studio27. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Silnik i kokpit na miejscu. Pozostało tylko zamontować deskę rozdzielczą i można zabierać się za budę. Dorobione mocowanie fotela i pasy. Gaśnica zestawowa. Dorobione przewody. Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Trojan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Miodzio, super się ogląda taką pracę! Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Czy twoim modelem bazowym jest Tamiya 24186? Bo na zdjęciach pokazałeś kolejną generację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 7 godzin temu, Rabbit666 napisał: na zdjęciach pokazałeś kolejną generację Na zdjęciu pokazałem tylko kolor jaki chcę uzyskać. Model to faktycznie 24186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Witaj, mam pytanie o kładzenie tej farby teksturowej. Spróbowałem z beige text paint ZP u siebie, co miało dać imitację skóry, ale po położeniu na podkład, farba wyschła i popękała. Czy trzeba ją kłąść w jakiś szczególny sposób/podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Ostatecznie wnętrze gotowe. Góra deski rozdzielczej i kierownica pomalowana ZeroPaints Charocal Texture. Czas na karoserię. W dniu 21.04.2020 o 14:08, Angus73 napisał: Witaj, mam pytanie o kładzenie tej farby teksturowej. Spróbowałem z beige text paint ZP u siebie, co miało dać imitację skóry, ale po położeniu na podkład, farba wyschła i popękała. Czy trzeba ją kłąść w jakiś szczególny sposób/podkład? Nie używałem jeszcze tej farby, która imituje skórę. Być może położyłeś za grubą warstwę? Sprawdzałeś instrukcję producenta? Jeśli popękała to może podkład był zatłuszczony? Spróbuj zrobić kilka prób z nakładaniem. Z tego co wiem to lakier imitujący skórę, po wyschnięciu jest lekko pomarszczony. Lakiery, które imitują tkaniny itp, mają chropowatą teksturę i powinno się je nakładać cienkimi warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Maja 2020 Autor Share Napisano 1 Maja 2020 Praca nad karoserią. Pogłębione linie i podkład Tamiya. Następnie baza i bezbarwny. Teraz sobie poschnie a potem zabawa z wykończeniem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppu Napisano 3 Maja 2020 Share Napisano 3 Maja 2020 Nie wiarygodne, nie mogę oderwać oczu - coś fantastycznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Maja 2020 Autor Share Napisano 7 Maja 2020 Karoseria po finalnym polerowaniu. Można składać w całość. Małe video. https://imgur.com/a/3shcgLR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 Pod drzwiami złe się rzeczy dzieją.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi