Adamo722 Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Witam Wykonałem model w malowaniu https://images.app.goo.gl/T1FR8iDgYxnEYLNp9 Z tego co wyczytałem z jednostki 13 Staffel/JG54 z okresu działań nad Polską na przełomie sierpnia/września 1944. Ogólnie modele Italeri dają się skleić ale wymagają większego nakładu pracy jak osłona silnika czy połączenie skrzydło/kadłub. Niestety Producent nie dodaje swastyk do swojego arkusza kalkomanii tak więc swastyka tylko z jednej strony z jakiegoś zapasu. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Lutego 2023 Autor Share Napisano 25 Lutego 2023 Model doczekał się prawidłowych swastyk i owiewki vacu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Fajnie, że poprawiasz ale zrób jeszcze korektę ram osłony kabiny i wiatrochronu. Jak jesteś w temacie Indian to może coś z przeciwnej strony... Tamka daje na wejście to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 No to pomarudzę: zrobiłeś korektę (wymianę) osłony kabiny ale wkleiłeś ją krzywo - odstaje z tyłu. Mogłeś też zrobić korektę ustawienia goleni podwozia. Model Italeri to przepak Trimastera, w którym błędnie zaprojektowano mocowania goleni, za bardzo wchodzą pod płat. Dolna część osłony podwozia powinna być równoległa do podłoża. Nie wiem czy rozchylenie goleni też nie jest za małe, nie ma ujęcia od przodu. Poza tym model dość mocno przypomina oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 W dniu 25.02.2023 o 14:35, mirage3 napisał: Fajnie, że poprawiasz ale zrób jeszcze korektę ram osłony kabiny i wiatrochronu. A przy okazji popatrz w google / książki jak wyglądała ta poprzeczka za odsuwanymi zagłówkiem, dałeś ja prawie poziomo a ona szła od szczytu zagłówka w dół, przez nią szedł mechanizm zawsze napiętej anteny. Poza tym i wspomnianymi uwagami, sympatyczna foka Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi